Kapetan Sparte Filip Panák

Život mu je visio o koncu, protiv Salzburga igrač utakmice

Dogodila se neka infekcija, pojavili su se problemi s bubrezima, jetrom. Svaki novi dan za Filipa je bila nova utakmica. Svaki novi dan u životu, nova pobjeda.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2024. u 01:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filip Panák je najveći dobitnik ovog prvog kola Lige prvaka. Za većinu nepoznato ime, tek defenzivac Sparte iz Praga. Nije postigao gol, ali je odigrao vrhunsku partiju protiv RB Salzburga. Na mjestu centralnog štopera.

Radi se o igraču koji je počeo karijeru u ekipi Karvine, onda je 2018. godine potpisao za Spartu. Sve je bilo idealno do ozljede koljena koja je došla listopada iste. Krenula je prvo operacija, pa oporavak, kako je vrijeme prolazilo stvari su se komplicirale. Nakon druge operacije koljena, Filip više nije razmišljao o nogometu. Dogodila se neka infekcija, pojavili su se problemi s bubrezima, jetrom. Svaki novi dan za Filipa je bila nova utakmica.

Svaki novi dan u životu, nova pobjeda. Sve je prošao, izdržao, na kraju se u lipnju 2021. godine vratio na teren. Uprava i klub Sparta su cijelo vrijeme bili uz Filipa i čini se da nisu pogriješili. Nakon svega, Filip je dobio kapetansku traku na ruci, ekipu je poveo u Ligu prvaka. Protiv RB Salzburga je na kraju proglašen igračem utakmice.

"U prvoj fazi nakon prve operacije imao sam upalu u koljenu i otkazali su mi bubrezi. Nakon toga još dva tjedna na ortopediji. U tom trenutku nije se radilo o nogometu ili sportu, već o mom životu. Išao sam na dijalizu, umirala mi je i jetra. U tom trenutku se radilo o tome kako da spasim svoj život!", prisjetio je Filip kojem je itekako pomogao nekadašnji igrač Arsenala Tomas Rosicky, sportski direktor Sparte.

"Rekao mi je u teškim trenucima da ne podlegnem tome, da pokušam da razmišljam pozitivno", rekao je Panak o tim razgovorima s Rosickim.

"Rekao sam mu da sam svaki put kada dođem kući loše raspoložen, da moj život van nogometa uveliko zavisi od bolova u koljenu.I potvrdio je da zna točno o čemu pričam, da je i on to iskusio."

Kopirati
Drag cursor here to close