3. Zrinjski karate Kup

30 godina postojanja Karate kluba ''Zrinjski iz Mostara''

Nakon proslave u nedjelju 3. Zrinjski karate kup, koji je ove godine nadmašio sva očekivanja te tako okupio preko 600 natjecatelja iz čak 4 države i 50 klubova
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2024. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karate klub Zrinjski iz Mostara obilježio je 30 godina postojanja, a nakon proslave rođendana organiziran je i 3. karate kup.

U subotu 28.9.2024. godine, u maloj dvorani hrvatskog doma Herceg – Stjepan Kosača, upriličena je svečana ceremonija povodom godišnjice kluba koju je vodila legenda mostarskog novinarstva Boris Čerkuč.

Karate klub Zrinjski je proslavio čak 30 godina postojanja, a predsjednik kluba Emil Ćorić je u svom govoru zahvalio svim prisutnim na dolasku od kojih su se u publici našli kako novi tako i stari članovi kluba, bivši predsjednici i članovi uprave, treneri, te naravno kako to jedino i spada, roditelji i aktivni članovi kluba. Uručene su i plakete za one koji su u proteklih 30 godina nesebično pomagali i bili uz klub, te pomogli da ovaj klub opstane i ostane.

Foto: PR / 30 godina postojanja Karate kluba Zrinjski iz Mostara

''Veselje nije moglo trajati dugo u noć budući da nas je već u nedjelju očekivao 3. Zrinjski karate kup, koji je ove godine nadmašio sva očekivanja te tako okupio preko 600 natjecatelja iz čak 4 države i 50 klubova, a samih prijava na turniru je bilo preko 700. Slobodno možemo reći jedan karate spektakl, održao se u Arena sport centru, te ispunio sve uvjete jednog sportskog događaja koji su potrebni da bi jedno veliko natjecanje prošlo u najboljem mogućem redu.

Iako domaćini pa rezultat i nije bio u prvom planu, natjecatelji Karate kluba Zrinjski su nastupili na turniru u velikom broju a njih čak 40 je izašlo na tatami, a u klubu nakon 3. Zrinjski karate kupa ostaju 32 medalje'', priopćili su iz KK Zrinjski.

Foto: PR / Karate klub Zrinjski

Zlatni u svojim kategorijama su bili Anđela Ćorić, Antonio Palameta, Marija Mandić i Toni Krešić. U finalu do zlata nisu uspjeli doći Toni Čale, Josip Džidić, Toni Krešić, Loris Bohm, Patrik Bohm, Ivan Talić Iva Zrno i Anđela Martinović, pa su se morali zadovoljiti srebrnim medaljama.

Broncu oko vrata su okačili Patrik Bohm, Petra Ivkić, Iva Zrno, Anđela Ćorić. Iva Bukovac, Rafaela Ćorić, Ivano Detki, Petra Drlje, Lara Pehar, Toni Čale, Lukas Laco, Matej Ivanković, Valentina Aničić, Iva Martinović, Elena Talić, Slaven Peko, Iva Martinović i Bruna Ćorić.

U konačnici, natjecatelji karate kluba Zrinjski iz Mostara su osvojili ukupno 32 medalje od čega 4 zlata, 9 srebrnih medalja i 19 bronci.

Najbolji klub je u konačnici bio Karate klub Široki Brijeg, a pehar prijatelja kluba je također otišao u Široki Brijeg budući da je to na kraju dana bio klub sa najviše prijavljenih natjecatelja te im se iz Karate kluba Zrinjski ovim putem posebno zahvaljuju.

Na turniru su odrađene i para karate kategorije, tako da je ovaj turnir sigurno po svojoj organizaciji izrastao u ove tri godine u jedan od boljih u regiji, smatraju organizatori.

''Nakon napornog vikenda teško je što dodati osim samo zahvaliti svima na podršci, strpljivosti i uspjesima, poželjeti uspješan nastavak sezone, a 4. Zrinjski karate kup s nestrpljenjem očekujemo sljedeće godine u Mostaru'', navode u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close