Uspjeh karijere mladog tenisača

Ajduković u polufinalu, mogući protivnik Nadal

Međutim, ono što je puno važnije, ulaskom u polufinale za Ajdukovića se otvorila mogućnost polufinalnog okršaja protiv Rafaela Nadala. Naime, Ajduković će u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Nadala i Argentinca Mariana Navonea.
Sport / Ostali sportovi | 19. 07. 2024. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisač Duje Ajduković ostvario je rezultat karijere na teniskom ATP turniru u Bastadu. On je danas nakon dva sata i osam minuta igre eliminirao Brazilca Thiaga Monteira 6-2, 4-6, 6-4.

Nakon što je u prvom setu tri puta uzeo servis svom protivniku, break na otvaranju trećeg je bio dovoljan za prolaz u polufinale. Jedini problem Monteiro je napravio Ajdukoviću u osmom gemu kada je imao tri prilike za oduzimanje servisa Splićaninu, ali Ajduković je svaki put odigrao izvrstan poen. Kod servisa za meč je bio besprijekoran.

Plasmanom u polufinale Bastada Ajduković je izborio i izravni plasman u glavni ždrijeb turnira u Umagu koji počinje u nedjelju kao posebna iznimka te se tako pridružio Luki Mikrutu, Mateju Dodigu i Miliju Poljičku kao četvrti hrvatski predstavnik na Croatia Openu. Međutim, ono što je puno važnije, ulaskom u polufinale za Ajdukovića se otvorila mogućnost polufinalnog okršaja protiv Rafaela Nadala. Naime, Ajduković će u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Nadala i Argentinca Mariana Navonea.

Kopirati
Drag cursor here to close