Mostar Open 18&U 2024

Amerikanac i Ruskinja slavili u Mostaru

U konkurenciji tenisača naslov je pripao Amerikancu Jordanu Leeju, kod tenisačica najbolja je bila Eva Kaliadina iz Rusije.
Sport / Ostali sportovi | 22. 09. 2024. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi tjedna zaredom Teniski klub Mostar je bio domaćin jakog međunarodnog turnira "Mostar Open 18&U 2024" iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF.

U konkurenciji tenisača naslov je pripao Amerikancu Jordanu Leeju koji je u dva seta nadigrao Egora Shcherbakova iz Rusije 7-6(3), 6-4. Lee je prethodno u polufinalu savladao Aleksa Oparnicu iz Srbije, dok je Shcherbakov spriječio američko finale s obzirom da je bio bolji od Michaela Antoniusa.

Pehar kod tenisačica je otišao u ruke Ruskinje Eve Kaliadina. Ona je u final prepustila četiri gema Liji Belibovoj iz Moldavije. Belibova je u finalu pobijedila Anu Petković, Kaliadina njenu zemljakinju Laru Šerić. 

U konkurenciji parova, Oparnica i Frano Sučić (Hrv) su u finalu kroz dva seta slavili protiv Marka Kneževića (Niz)/ Cema Christophera Kucukhuseyina (Tur) 6-4, 6-4.

Amelie Justine Hejtmanek (Nje) i Iva Lakić (Crna Gora), su opravdale status prvih nositeljica, njima su predale na kraju Slovakinja Farkasova i Lana Virc (Srbija).

U glavnom turniru su nastupili tenisači iz 14 zemalja, kod tenisačica smo imali predstavnice 16 zemalja. Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: pobjedniku 100 bodova, finalistima 60, polufinalistima 36, četvrtfinalistima 20 i 10 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo, dok oni koji ispadnu u prvom kolu dobivaju 5 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close