Nakon prvog dana 1:1

Bašić dobio, Džumhur izgubio

Tek nakon oglašavanja Teniskog saveza BiH postalo je jasno da je u trećem međusobnom duelu Mirza Bašić uspio savladati Chun Hsin Tsenga u tri seta 3-6, 7-5, 6-4.
Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2024. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je definitivno jasno. Nakon prvog dana Davis cup susreta Kineski Tajpeh - BiH, rezultat je 1:1. Nakon prvog meča između Chun Hsin Tsenga i Mirze Bašića, bilo je dosta nedoumica, s obzirom na to da su pojedini mediji, portali, pa čak i službena stranica Davis Cupa objavili informaciju kako je Bašić poražen u tri seta.

Tek nakon oglašavanja Teniskog saveza BiH postalo je jasno da je u trećem međusobnom duelu Mirza Bašić uspio savladati Chun Hsin Tsenga u tri seta 3-6, 7-5, 6-4. U drugom singlu, Wu Tung-Lin je nadigrao Damira Džumhura u dva seta, dosta lako u dva seta 6-2, 6-1.

"Mirza je slavio u jednom odličnom meču, mislim da je ovo bio jedan od njegovih najboljih mečeva u Davis Cupu posljednjih nekoliko godina što je svakako ohrabrujuće pred drugi dan. Mirza je protiv njihovog najboljeg igrača imao set zaostatka, ali je pronašao snage, načina da se vrati i osvoji taj vrlo važan bod. Očekivali smo ovakve mečeve, teške, otvorene, jer protiv sebe imamo izuzetno kvalitetnog protivnika koji ima širok roster. Wu Tung-Lin se u drugom meču bolje snašao od Damira, na ove uvjete, dvoranu, vremensku razliku, ali mislim da nas ovaj poraz neće poremetiti. I dalje imamo dobru atmosferu i spremni dočekujemo drugi dan.

Drugi dan će sasvim sigurno ponuditi dosta uzbuđenja. Prvo je na rasporedu meč parova u kojem će prema najava igrati Nerman Fatić i Mirza Bašić protiv kombinacije Ray Ho/Yu Hsiou Su.

Kopirati
Drag cursor here to close