Davis Cup

Obavljen ždrijeb, Bašić ide prvi na teren

Obavljen je i ždrijeb, pa će tako prvi na teren Mirza Bašić i Chun Hsin Tseng, nakon njih prvog dana drugi singl igraju Tung-Lin Wu i Damir Džumhur.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2024. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda će na teren i teniska Davis Cup reprezentacija BiH. Radi se o meču Svjetske skupine I, protivnik je Kineski Tajpeh, meč se igra u Taipei Tennis Centru, pobjednik će naredne godine ima priliku igrati meč za ulazak u društvo najboljih 16 reprezentacija svijeta.

BiH je kompletna, tu su Džumhur, Bašić, Fatić, Nedić, Brkić. Obavljen je i ždrijeb, pa će tako prvi na teren Mirza Bašić i Chun Hsin Tseng, nakon njih prvog dana drugi singl igraju Tung-Lin Wu i Damir Džumhur. Drugog dana program otvaraju parovi. Bašić i Fatić protiv kombinacije Ho/Hsu. Ako bude potrebno, najavljena su i preostala dva singla. Igraju Tseng - Džumhur i Wu - Bašić.

"Došli nešto ranije ovdje kako bismo što bolje aklimatizirali na vremensku razliku. Momci su trenirali, raspoloženi, spremni da daju sve od sebe kao i svaki put. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati prvi dan, sigurno neće biti lako, čekaju nas teški mečevi, ali vjerujemo u uspjeh", naglasio je izbornik Zoran Zrnić.

Mirza Bašić će prvi na teren:

"Igram protiv Tsenga, protiv kojeg sam igrao do sada u karijeri dva puta i nažalost dva puta sam izgubio. Nadam se da će sutra biti
bolje jer igramo u dvorani, to su uvjeti koji meni više odgovaraju nego oni koje sam imao prethodna dva meča".

Kopirati
Drag cursor here to close