Nove četri medalje

Biles: Prilično sam ponosna na sebe

Prva je gimnastičarka koja je uspjela izvesti triple - double na parteru odnosno dvostruki salto unatrag s tri okreta. Prva u povijesti. Od prvog dana svoje karijere, perfekcionista.
Sport / Ostali sportovi | 05. 08. 2024. u 23:57 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simona Biles je u ponedjeljak, osvojila jednu medalju. Bila je srebrna na parteru. Na gredi je pomalo iznenađujuće pala. Na kraju je bila peta. Ukupno je na ovim Olimpijskim igrama uzela tri zlata i jedno srebro. Sada u svojoj riznici ima 11 medalja.

Bila bi i bogatija da se nije dogodilo ono što jeste u Tokiju prije tri godine kada je morala odustati. Simone je prva crna gimnastičarka u povijesti koja je osvojila višeboj na Svjetskom prvenstvu (ženski rekord u višeboju drži i na općoj razini s četiri svjetske titule u disciplini u kojoj nije poražena još od 2013.), kao i prva američka gimnastičarka koja je osvojila medalju na svakom SP na kojem je nastupila.

Prva je gimnastičarka koja je uspjela izvesti triple - double na parteru odnosno dvostruki salto unatrag s tri okreta. Prva u povijesti. Od prvog dana svoje karijere, perfekcionista. Nakon Tokija situacija nije izgledala dobro, nitko nije očekivao ovakav povratak. To što je posljednjeg dana pala na gredi nije pokvarilo dojam. Mnogi gimnastičari i gimnastičarke su imale problema.

Prema njenim riječima, neobična tišina koja je vladala tijekom natjecanja možda je utjecala na nastup sportaša. Nije bilo glazbe, a i neki navijači proizvodili su čudne zvukove.

"Bilo je stvarno čudno. Više puta smo pitali možemo li imati neku popratnu glazbu ili bilo kakav zvuk u pozadini. Nisam sigurna što se točno dogodilo, ali nikome se nije svidjelo. Gledajući moj nastup, mogu reći da sam postigla puno više od svojih najluđih snova, ne samo na ovim Olimpijskim igrama, već u sportu. Prije nekoliko godina, nisam mislila da ću se vratiti ovdje, a ja odlazim s četiri medalje. Prilično sam ponosna na sebe", rekla je Biles.

Kopirati
Drag cursor here to close