Portugalac iskren nakon osvojene titule

Borges: Dio mene je želio da Rafa osvoji turnir

Nadal se prikazao u dobrom svijetlu nakon ozljede i nada se da će uhvatiti formu uoči Olimpijskih igara.
Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2024. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalac Nuno Borges je bio poprilično iskren nakon završetka meča. I pobjede u finalu ATP turnira u Bastadu. Turnira koji je trebao biti samo jedan u nizu onih "250" nakon Wimbledona, međutim, nije bo običan s obzirom na to da je na turniru igrao Rafa Nadal.

Španjolac se potpuno neočekivano probio do finala, prvog nakon Roland Garrosa 2022. godine. Igrao je Nadal tijekom tjedna dobar tenis, vraćao se zaostatka, danas nije imao šanse. Borges je slavio 6-3, 6-2.

“Ne znam što bih rekao. Mislim da sam već neko vrijeme priželjkivao ovaj trenutak. To je ludo, u tenisu se ponekad ne dogodi kad očekuješ. Znam da smo svi željeli da Rafa pobijedi, dio mene je to želio, ali nešto još jače me guralo prema pobjedi. Kroz sve emocije, kroz sve uspone i padove."

Rafa je uzvratio:

"Pune čestitke Nunu.Igrao si sjajno cijeli tjedan, tako da si to zaslužio više nego bilo tko drugi ovdje. Čestitam i uživaj u svom trenutku, uvijek je posebno osvojiti titulu. Želim ti sve najbolje u ostatku sezone. Ovdje sam tjedan dana boravio uživajući u ovom prekrasnom mjestu. Zaista sam se zabavljao na terenu, igrao sam neke jako duge mečeve. Danas mi nije bio najbolji dan, ali svaka čast Nunu. Igrao je jako dobro i bilo mi je tako teško."

Nadal je lošije krenuo u meč i "poklonio" Borgesu break već prvi svom prvom servis-gemu, no odmah se uspio vratiti, da bi uslijedio po još jedan break sa svake strane, a Borges je prelomio za 4-2 i mirno priveo prvi set kraju.

U drugom setu Borges je oduzeo Nadalov servis za 3:2, a onda i za 5:2, te zaključio pobjedu za svoju prvi titulu karijere na ATP turnirima. S druge strane, Nadal se prikazao u dobrom svijetlu nakon ozljede i nada se da će uhvatiti formu uoči Olimpijskih igara, ali od titule neće biti ništa.

Za to vrijeme, portugalski novinari pišu o "najvećoj pobjedi u povijesti portugalskog tenisa i jednom od najbitnijih trenutaka za njihov sport". Borges će nakon ponedjeljka biti 42. igrač na ATP rang listi.

Kopirati
Drag cursor here to close