Kraj za Olgu

Danilović: Moje tijelo je mnogo patilo

"Svaki put kad je bilo nešto, moje tijelo je mnogo patilo. I ovdje me boli, ali odigrala sam šest mečeva", naglasila je Olga Danilović nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 02. 06. 2024. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olga Danilović je završila svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu. U meču osmine finala, šesta nositeljica Marketa Vondroušova je bila prejaka. Iako je tenisačica iz Srbije povela 4-1 u prvom setu. Vondroušova uzela sedam gemova zaredom. Nakon što je Vondroušova, povela 2-0 u drugom setu, postalo je jasno da će Olga teško napraviti preokret. Pokušala je, vratiti izgubljeni servis, ali nije išlo. Još jednom je izgubila svoj, pa je šesta igračica svijeta prošla među osam 6-4, 6-2. Olga je u ovom meču imala 32 neforsirane pogreške.

"Ja se trudim da igram najbolje što je moguće na svakom meču koji igram. Kontinuitet je uvijek nedostajao. U tim trenucima je to uvijek falilo. Svaki put kad je bilo nešto, moje tijelo je mnogo patilo. I ovdje me boli, ali odigrala sam šest mečeva. Nije strašno, ništa što me brine. Treba mi kontinuitet mečeva, rad je tu, ali mečevi su falili.

Pričala je i o rasporedu mečeva, vremenu, koje je u Parizu ovih dana zaista loše.

"Nisam baš najsvježija na ovom turniru, to se sigurno i vidjelo danas. Ovo vrijeme je stvarno strašno, ne zezam se – prvih nekoliko dana smo se zezali, više nije ni smiješno. Lipanj je a smrzavamo se, nisam ni nosila neke stvari, imam šorceve, idem na večeru kao eskim. Vrijeme nije pogodno za moju igru, lopta moja nema tu težinu kao kad je sunčano. Mogla je da pada kiša cijeli dan, pa da se odmorim."

Kopirati
Drag cursor here to close