Kroz dva tie breaka

Dodig i Krajicek u polufinalu Miamija

Dodig nikada do sada nije osvojio turnir u Miamiju, ovo je mu je treće polufinale. Upravo je s Roger-Vasselinom izgubio jedno polufinale 2019. godine od Koolhofa i Tsitsipasa, dok je drugi put igrao s Polašekom, ali su tada Evans i Skupski slavili.
Sport / Ostali sportovi | 28. 03. 2024. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Dodig izborio je polufinale velikog ATP turnira u Miamiju. Dodig i Krajicek, inače drugi nositelji na Floridi, pobijedili su sa 7-6(1), 7-6(4) Brazilca Marcela Mela i Francuza Edouarda Roger-Vasselina. Na brzoj podlozi, servis je bio glavno oružje tako da smo u cijelom meču vidjeli tek po jedan break.

Točnije dva breaka u prvom setu. Melo i Roger-Vasselin su poveli 3-2, Dodig i Krajicek su uzvratili, pa je set odlučen u tie breaku. Tamo je hrvatsko-američka kombinacija došla do početne prednosti 4-0 čime je osigurala prvi set.

Cijeli drugi set je prošao bez breaka, ali su Dodig i Krajicek ponovno u ključnim trenucima tie-breaka bili bolji. Melo i Roger-Vasselin su vodili 4-3 i imali dva servisa, ali su Dodig i Krajicek nanizali četiri poena i time proslavili pobjedu u ovom dramatičnom ogledu.

U polufinalu će Dodig i Krajicek igrati protiv njemačke kombinacije Kevin Krawietz i Tim Puetz, koji su inače sedmi nositelji turnira. U drugom polufinalu igraju prvi nositelji Bopanna i Ebden protiv četvrtih nositelja Granollersa i Zeballosa. Dodig nikada do sada nije osvojio turnir u Miamiju, ovo je mu je treće polufinale.

Upravo je s Roger-Vasselinom izgubio jedno polufinale 2019. godine od Koolhofa i Tsitsipasa, dok je drugi put igrao s Polašekom, ali su tada Evans i Skupski slavili.

Kopirati
Drag cursor here to close