Na početku teniskog turnira

Đoković odradio zagrijavanje pa kritizirao

"Ne razumijem ta pravila da, kada netko otkaže, oni zovu igrača iz parova da popuni singl, a toliko igrača sanja o nastupu na Igrama. To je neprimjereno za turnir i za gledatelje", rekao je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2024. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je odrado zagrijavanje. Jednostavno Australac Matthew Ebden nije imao šanse, uhvatio je jedan gem za 54. minute koliko je trajao meč. Novak sada čeka i priprema se za drugo kolo. Ebden nije bio dorastao suparnik, što se i očekivalo jer je Australac primarno igrač parova, i to jako dobar. U singlu je neaktivan, nema ni renking. Priliku za nastup u glavnom ždrijebu dobio je nakon otkazivanja Jannika Sinnera i Huberta Hurkacza.

"Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl. Ne razumijem ta pravila da, kada netko otkaže, oni zovu igrača iz parova da popuni singl, a toliko igrača sanja o nastupu na Igrama. To je neprimjereno za turnir i za gledatelje jer to nije taj nivo govoreći u kontekstu konkurencije", kritizirao je organizatore Đoković.

O vjerojatnom okršaju s Nadalom rekao je:

"Nismo dugo igrali međusobno, nekoliko godina. Mislim da je posljednji put bilo ovdje, na Roland Garrosu 2022. godine. Imali smo epske, spektakularne mečeve na ovom terenu. Dugo ne igra vrhunski tenis, ali ne igram ni ja”, nasmijao se Đoković.

S obzirom na to da u Parizu čitave subote pada kiša, igra se samo na dvama stadionima koji su natkriveni. Osim Đokovića, pobijedio je i Carlos Alcaraz protiv Libanonca Habiba 6-3, 6-1, kao i Taylor Fritz koji je eliminirao Aleksandra Bublika 6-4, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close