Britanac bez izgubljenog seta

Draper nakon ulaska u polufinale: Ovo nije došlo preko noći

Da priča bude veća, Draper je do polufinala došao bez izgubljenog seta. Do sada je najbolji rezultat imao na US Openu, četvrto kolo prošle godine.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2024. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Definitivno čudan rasplet ovogodišnjeg US Opena. Pogledajte samo parove polufinala. OK, tu je Jannik Sinner prema očekivanju, međutim, ostalu trojicu tenisača vjerojatno nitko nije vidio tu gdje jesu sada. Jack Draper, Britanac koji je sinoć prvi put igrao na centralnom terenu, Arthur Ashe Areni. Prvi Britanac koji je u polufinala US Opena nakon Andyja Murraya 2012. godine.

Da priča bude veća, Draper je do polufinala došao bez izgubljenog seta. Do sada je najbolji rezultat imao na US Openu, četvrto kolo prošle godine. Sada je u četvrtfinalu sredio Alexa De Minaura u tri seta 6-3, 7-5, 6-2. Dominirao je Jack žestokim udarcima s osnovne linije na koje Australac nije imao odgovor i protiv njih je bio sve bespomoćniji kako je meč trajao.

Malu šansu je De Minaur imao tijekom drugog seta. Nadoknadio je break zaostatka te je od 2-4 došao do 4-4. Ali, kod 5-5 je izgubio nova dva gema u nizu, a potom je Draper prohujao trećim setom i izborio polufinale.

"Radim veoma naporno već dugo. Mislim da mi je prošla godina bila prekretnica. Nisam igrao preko ljeta zbog ozljede ramena, gledao sam sve te mlade, nevjerojatne igrače kako osvajaju velike turnire. Osjećao sam da ne radim dovoljno kako bih ja došao na taj nivo. Za mene ovo nije došlo preko noći – već dugo radim prave stvari i znao sam da će moje vrijeme doći, ali nisam znao točno kada. Nadam se da je ovo samo početak. Veoma sam ponosan na sebe", istakao je Britanac.

 

Kopirati
Drag cursor here to close