Treća olimpijska medalja

Elkasević: Vidimo se u Los Angelesu za četiri godine

"I rekla sam curama, pošto me nisu pustile da pobijedim ovaj put, moram dalje. Los Angeles 2028. - vidimo se", rekla je Sandra nakon nastupa.
Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2024. u 00:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončano odličje u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu hicem od 67.51 metara! Isti rezultat, ali s boljim drugim hicem imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valarie Allman sa 69.50 metara obranila naslov osvojen prije tri godine.

Hrvatska je šampionka dobro otvorila natjecanje hicem od 64.25 metara kojim si je osigurala nastup u svih šest serija. Nakon što je pala na četvrto mjesto nakon druge serije, odgovorila je svojim najboljim hicem sezone od 67.51 m kojim je "zacementirala" svoje mjesto na pobjedničkom postolju. I Feng je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, no u ostalima je bila konstantnija, upisala je još 67.25 m i 67.13 m, dok je Elkasević imala četiri prijestupa.

Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta. Zanimljivo, Elkasević je i na svojim četvrtim Igrama najbolji hitac izvela u trećoj seriji, tako je bilo i u trijumfalnim izvedbama u Londonu i Riju kao i u nesretnom Tokiju.

"Osjećaj je predivan, dva zlata i bronca, opet me stavlja da sam najbolja diskašica "in the field" iako je Valarie Allman danas postala olimpijska pobjednica i to dvostruka, ja sam dvostruka i brončana medalja. Nakon Tokija sam bila užasno tužna, mnogi bi odustali, bio je težak povratak. No ja sam vjerovala. Ovo je treća medalja za Hrvatsku na Dan pobjede. Znajte Hrvati da sam dala sve od sebe, volim vas i borit ću se. I rekla sam curama, pošto me nisu pustile da pobijedim ovaj put, moram dalje. Los Angeles 2028. - vidimo se. Otpisuju oni mene od 2016. godine. Ja u najboljim godinama, izgledam najmlađe na terenu, pa jeste vi ljudi normalni", poručila je euforična Sandra za HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close