Napadač Bayerna je dijelom vlasnik sivog kastrata

I Müller slavio zlato u preponskom jahanju

Na imanju Wettlkam, nekoliko kilometara južno od Münchena, Thomas i njegova supruga Lisa zajedno uzgajaju konje. Drže nekoliko kobila i pet pastuha, od kojih vlasnici drugih kobila mogu naručiti sjeme.
Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2024. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Christian Kukuk osvojio je zlatnu medalju u preponsko jahanju. Iako je Njemačka najtrofejnija nacija u povijesti konjičkog sporta na Olimpijskim igrama, ovo je prvo zlato u posljednjih 28 godina. Prvo nakon Ulricha Kirchhoffa i Atlante. Velike zasluge u ovom slučaju pripadaju nogometašu Bayerna Thomasu Mülleru.

"Oni su mi dali priliku da nastavim jahati konja. Oni su zaslužni za to što Checker neće biti prodan jednog dana. Nevjerojatno sam im zahvalan na tome što vjeruju u mene i što sam im se mogao odužiti za to", rekao je njemački olimpijac.

Oni koji imaju novca kupuju vrhunske ili posebno perspektivne konje koje stavljaju na raspolaganje sportašima. Do jednog trenutka. Kada ga eventualno odluče prodati. Na imanju Wettlkam, nekoliko kilometara južno od Münchena, Thomas i njegova supruga Lisa zajedno uzgajaju konje. Drže nekoliko kobila i pet pastuha, od kojih vlasnici drugih kobila mogu naručiti sjeme.

Suradnja Müllera s Kukukom i suvlasništvo nad Checkerom ostvarena je zahvaljujući Ludgeru Beerbaumu. Beerbaum, četverostruki olimpijski pobjednik u preponskom jahanju, vodi veliku uzgojnu štalu u Riesenbecku na sjeveru Njemačke. Tamo Kukuk radi s određenim grlima kao trener.

Müller je kontaktirao Ludgera i uzeo Checkera kojeg na raspolaganju ima Kukuk. Napadač Bayerna je suvlasnik sivog kastrata zajedno s njemačkom biznismenkom i jahačicom Madeleine Winter-Schulze.

"Zlato! Mi smo olimpijski pobjednici!", napisao je Müller na svom Instagramu i proslavio sjajne vijesti iz Pariza. Objavio je i video u kojem je čestitao i Kukuku i Checkeru, a istovremeno je izrazio zahvalnost novom treneru Vincentu Kompanyju što je održao trening poslijepodne kako bi Müller ujutro mogao gledati svog konja u akciji na TV-u.

Kopirati
Drag cursor here to close