U Crnoj Gori

Josip Bevanda osvojio medalju na vrlo jakom G1 taekwondo turniru

G turniri u taekwondo sportu su turniri koji spadaju u kategoriju međunarodnih turnira, a odobrava ih Svjetska taekwondo federacija.
Sport / Ostali sportovi | 06. 10. 2024. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Podgorici održan vrlo jaki taekwondo turnir G1 Montenegro. Josip Bevanda, član mostarskog Taekwondo kluba Cro Star, nastupio je u juniorskoj konkurenciji, i to u kategoriji -63 kg. U oštroj konkurenciji uspio se izboriti za brončanu medalju.

"Josip Bevanda je mladi i perspektivni taekwondo sportaš koji je napravio izuzetan iskorak u svojoj sportskoj karijeri osvojivši brončanu medalju na prestižnom G1 turniru u Crnoj Gori. Ovo je njegov prvi nastup na G1 turniru, ali je odmah pokazao izvanrednu volju, motivaciju i borbenost izborivši se za mjesto na postolju," rekla je trenerica Klaudia Marić.

G turniri u taekwondo sportu su turniri koji spadaju u kategoriju međunarodnih turnira, a odobrava ih Svjetska taekwondo federacija. Ovi turniri donose bodove za svjetsku rang listu sportaša. Na G turnirima nastupaju iskusni i perspektivni sportaši, koji skupljaju bodove čime im se otvara put za nastup na Europskim i Svjetskim prvenstvima.

"Josip je ovom osvojenom medaljom skupio svoje prve bodove te se tako uvrstio na međunarodnu rang listu juniora. Ulazak u ovaj nivo natjecanja za Josipa predstavlja veliki korak naprijed. Usprkos snažnoj konkurenciji dokazao je da ima kapacitet da se bori s najboljima, zahvaljujući svom predanom radu, neiscrpnoj energiji i posvećenosti. Stoga se želimo zahvaliti sponzoru Mepas doo koji nam je omogućio odlazak na ovaj turnir," dodala je trenerica Klaudia Marić.

Na G1 turniru u Crnoj Gori nastupili su sportaši iz 36 zemalja svijeta. Ova brojka govori o tome koliko su jaki G turniri u taekwondo sportu. Samim tim je bronca Josipa Bevande još većeg značaja. Inače je treći na Balkanu, prvak i viceprvak Federacije BiH, bio je viceprvak države, prvak mnogih međunarodnih turnira u BiH i u inozemstvu te je bio proglašavan za najboljeg juniora turnira. Također je najbolji junior Taekwondo kluba Cro Star Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close