Pikado

Luke Littler potpisao milijunski ugovor

Iako nisu otkriveni službeni podaci, The Sun tvrdi da se radi o multimilijunskom iznosu novca koji će Littler dobiti kroz idućih pet-deset godina, a zaradit će i postotak od prodane opreme.
Sport / Ostali sportovi | 22. 02. 2024. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije neočekivano. Nakon što je bio najveća zvijezda posljednjeg Svjetskog prvenstva. Bez obzira na to što nije otišao do kraja. Luke Littler je na tom prvenstvu sjećamo se protiv Christiana Kista postavio rekord za najveći prosjek bodova za jednog debitanta, redom je do polufinala sređivao svoje protivnike.

Onaj trijumf protiv peterostrukog svjetskog prvaka Raymonda van Barnevelda je bio posebna priča. Luke iako još uvijek učenik, skoro svakodnevno je bio na naslovnicima, pisalo se i pričalo o mladom igraču pikada. Na kraju je i sam Luke to naplatio, čini se na najbolji način.

Littler je potpisao ugovor s tvrtkom Target Darts koja proizvodi pikado-strelice, a britanski mediji ovaj sponzorski ugovor nazivaju "najvećim u povijesti pikada". Target Darts prati Littlera od njegove 12. godine, odnosno otkako se počeo natjecati na turnirima za mlade.

Novi ugovor mu je prvi u seniorskoj karijeri, potpisan svega mjesec dana nakon što je napunio 17 godina. Iako nisu otkriveni službeni podaci, The Sun tvrdi da se radi o multimilijunskom iznosu novca koji će Littler dobiti kroz idućih pet-deset godina, a zaradit će i postotak od prodane opreme.

Kopirati
Drag cursor here to close