Senzacija

"Snakebite" poražen već u drugom kolu

16-godišnji Luke Littler obilježio svoj svjetski debi pobjedom u prvom kolu od 3-0 nad Nizozemcem Christianom Kistom. Mladi Luke je sedam puta pogodio 180.
Sport / Ostali sportovi | 21. 12. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čudo, senzacija, iznenađenje. Dvostruki svjetski prvak, četvrti na rang listi, sjajni Škot Peter Wright, poznatiju u svijetu pikada kao
"Snakebite" je eliminiran već u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Njega je potpuno neočekivano "pomeo" Velšanin Jim Williams. Williams je iskoristio sve pogreške Škota te je kaznio svaki neuspješni izlaz i "metlom" 3:0 se plasirao u treći krug. 

Pročitajte još

Ovo je najveće iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva u ovom trenutku jer gotovo nitko nije očekivao da će se Wright, premda je ove godine u nešto lošijoj formi, spotaknuti već na prvoj prepreci. Wright je bio svjetski prvak 2020. i 2022. godine te je naslovom ove godine mogao upotpuniti trostruku krunu, ali će za idući trofej prvaka morati pričekati iduću godinu.

Eliminacija Wrighta ostavila je u sjeni rađanje nove zvijezde kako su izjavili komentatori. 16-godišnji Luke Littler obilježio svoj svjetski debi pobjedom u prvom kolu od 3-0 nad Nizozemcem Christianom Kistom. Mladi Luke je sedam puta pogodio 180.

Video: SP u pikadu 

Komentator Sky Sportsa Wayne Mardle bio je oduševljen Littlerovim nastupom, objavivši na X: “Upravo ste svjedočili nečemu izuzetnom. Luke Littler je možda najtalentiraniji igrač kojeg sam ikada vidio."

Kopirati
Drag cursor here to close