Situacija na stazi se komplicira

McLaren opet ispred Red Bulla, Norrisu pole position u Monzi

Norris je na kraju imao vrijeme 1:19.327, Piastri je bio sporiji 0.109 dijelova sekunde, Verstappen je iza Norrisa kasnio 0.695 dijelova sekunde.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2024. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dominacija McLarena se nastavlja u drugom dijelu sezonu. Do svog petog pole positiona u karijeri, danas je došao Lando Norris ispred klupskog kolege Oscara Piastrija, dok je treći George Russell.

Nažalost velikog broja navijača Ferrarija u Monzi, Leclerc i Sainz nisu mogli bolje od četvrtog odnosno petog mjesta. Odluka o raspored u startnom gridu pala je u samom finišu, u posljednje tri i pol minute.

Prvi su na stazi bili vozači Red Bulla, Perez i Verstappen. Prvi sektor je Verstappen odvozio malo brže od Norrisa ali u drugom sektoru je napravio manju grešku i nije poboljšavao svoje vrijeme. Ipak, uspio je prestići Pereza, ali nije uspio biti brži ni od kog drugog te će startati sa sedme pozicije. Tijekom kvalifikacija se Max žalio na probleme s gumama.

Uz to, u jednom trenutku je morao napraviti neugodan manevar prolazeći kros boks kada je na stazu izlazio Carlos Sainz. Direkcija utrke je zabilježila taj incident koji će biti pod istragom nakon kvalifikacija.

Lando Norris otvorio je završnu rundu s 35 tisućinki bržim krugom od Piastrija, a iza McLarena su se također poredali kolege – Russell i Hamilton, Sainz i Leclerc te Perez i Verstappen.

Britanac je u zadnjem krugu, s kojim osobno nije bio zadovoljan, poboljšao svoje vrijeme, dok su Ferrarijevi vozači zamijenili poredak i pritom preskočili Hamiltona. Verstappen se poboljšao, no to je bilo dovoljno tek da bude ispred Pereza, a Albon je za četiri stotinke pobijedio Hülkenberga.

Norris je na kraju imao vrijeme 1:19.327, Piastri je bio sporiji 0.109 dijelova sekunde, Verstappen je iza Norrisa kasnio 0.695 dijelova sekunde.

Tsunoda, Stroll, Colapinto, Bottas i Zhou su bili najsporiji nakon prvog dijela kvalifikacija, dok su se njima pridružili nešto kasnije Ricciardo, Magnussen, Gasly i Ocon.

Kopirati
Drag cursor here to close