Tužna vijest

Preminuo poznati vaterpolist Mislav Bezmalinović

Proslavio se Bezmalinović i uspjesima na klupskom nivou, s Jadranom je 1992. i 1993. osvojio dva uzastopna naslova prvaka Europe.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2024. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužna vijest jutros je pogodila Split i Hrvatsku. U 58. godini života iznenada je preminuo proslavljeni splitski vaterpolist Mislav Bezmalinović. Bezmalinović je karijeru započeo u Jadranu i odmah nagovijestio veliki talent koji posjeduje. Već 1988. godine, Bezmalinović je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu.

Dvije godine kasnije pod zastavom Jugoslavije okrunio se još i svjetskim zlatom, da bi nakon toga predstavljao Hrvatsku, i to kao kapetan prve hrvatske momčadi nakon osamostaljenje. Proslavio se Bezmalinović i uspjesima na klupskom nivou, s Jadranom je 1992. i 1993. osvojio dva uzastopna naslova prvaka Europe. Karijeru je okončao 1995. godine, kao igrač Pescare.

Uslijedio je tada popriličan zaokret u karijeri, s obzirom na to da se Bezmalinović upustio u poduzetničke vode. Postao je suvlasnikom tvornice Sardina, tvrtke s kojom je, jednako kao i na sportskom nivou, ostvario uspješne rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close