Teška utakmica

Srbi iz Hrvatske u četvrtfinalu Europeade!

Nakon što je je reprezentacija Slovaka u Mađarskoj vodila 1:0 nakon prvog povremena, Srbi iz Hrvatske preokrenuli su rezultat pogocima Nebojše Popovića i kapetana Marka Jerlečkog.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2024. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Srba u Hrvatskoj je u odlučujućoj utakmici u skupini G pobijedila Slovake iz Mađarske 2:1.

Nogometna reprezentacija Srba u Hrvatskoj plasirala se u četvrtfinale Europeade 2024 koja se igra u Njemačkoj i Danskoj. Ostvareno je to teškom pobjedom 2:1 (0:1) protiv momčadi Slovaka iz Mađarske u odlučujućoj utakmici skupine G.

Nakon što je je reprezentacija Slovaka u Mađarskoj vodila 1:0 nakon prvog povremena, Srbi iz Hrvatske preokrenuli su rezultat pogocima Nebojše Popovića i kapetana Marka Jerlečkog.

Izbornik reprezentacije Nikola Nikica Gaglić bio je vrlo nezadovoljan nesportskim ponašanjem suparničke momčadi.

Preteška utakmica

„Ne teška, nego preteška utakmica! Zabili su nam pogodak kad su prvi i jedini put bili opasni po naš gol i dali su ga sasvim slučajno. Cijelu utakmicu smo bili bolji, ali su oni od prve minute igrali izuzetno grubo i nekorektno, što su i suci na kraju prepoznali, dodijelivši im sedam, osam žutih i dva crvena kartona. Poslije toga, navodno, neka nepravda koju samo oni vide. Nakon našeg drugog gola oni izlaze s terena što je krajnje nekorektno i što nema veze s fair-playom. Igrali su dok je njima odgovaralo. To je sramota jer su i na prošloj Europeadi isto tako igrali. Spomenut ću samo jednu od situacija – na samom kraju utakmice njihov trener ubacuje loptu na teren s klupe, namjerno da bi se prekinula igra, ali oni iz te akcije dobivaju gol. Valjda i onaj gore to vidi i kažnjava ih golom u zadnjoj minuti. Čestitam mojoj ekipi, čestitam svima, mogli smo to i ranije riješiti, ali važno je da sa smo prošli u četvrtfinale. Trebalo je tako završiti, bili smo bolji“, rekao je izbornik Gagulić.

Video: Utakmica Europeade 2024 

I kapetan reprezentacije Marko Jelečki istaknuo je dobru igru svoje momčadi.

Gol u zadnjim minutama

„Golom u zadnjim minutama plasirali smo se u četvrtfinale, što nam je prvotno i bio cilj. Ekipa dobro radi, dobro trenira, atmosfera je stvarno izvanredna, nemam im što zamjeriti. Od prve minute htjeli smo više, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Primili smo pogodak bukvalno iz jednog šuta i iako smo rano izjednačili, znali smo da nas samo pobjeda vodi dalje. Možda nam se upravo to vratilo kao nagrada za trud i poštenje naših momaka. Protivnik je znao što želi, kako se kaže cilj opravdava sredstvo, a oni su se služili svim sredstvima da dođu do pobjede ili barem neriješenog rezultata što bi ih direktno vodilo dalje zbog bolje gol razlike. No, možda im se baš takav nepošten pristup vratio u zadnjim trenutcima utakmice, zaključuje Jelečki.

Četvrtfinale se igra u četvrtak 4. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close