Donna u osmini finala

Vekić o ozljedi protivnice: Pustila je takav krik, kao da umire

Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2024. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donna Vekić je izborila ulazak u osminu finala olimpijskog turnira. Danas je u dva seta savladala Kanađanku Biancu Andreescu 6-3, 6-4.
Andreescu je krenula dobro, povela 3-1, nakon čega je tenisačica iz Hrvatske nanizala osam gemova zaredom. Za velikih 1-0 u setovima i brek prednosti u drugom. Jedan detalj iz drugog seta je obilježio meč. U drugom gemu drugog seta, pobjednica US Opena iz 2009. godine je samu sebe reketom udarila po palcu lijeve ruke zbog čega je došlo do 10-minutnog prekida.

"Pa u prvi trenutak sam stvarno pomislila da će predati. Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti, ali nastavila je normalno igrati. Ja sam zapravo nakon toga izgubila koncentraciju, što mi se nije smjelo dogoditi. Onda je ona počela igrati više slice, što meni inače ne odgovara.

Trebalo mi je par gemova da se prilagodim. I da sam izgubila taj drugi set, vjerujem da bih se vratila svojoj normalnoj igri. Eto, bit ću pametnija drugi put", rekla je Osječanka, koja je malo ispala iz ritma, pa je na kraju napravila preokret. Kanađanka je vodila 4-3, Donna je dobila tri gema zaredom. U osmini finala je čeka sjajna Coco Gauff. Prije toga i meču u miksu s Matom Pavićem protiv kineske kombinacije Zheng-Zhang. Meč bi se trebao igrati utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close