Mostar

Veležov sportski vikend: Evo što nas očekuje

Predsjednik FK Velež Sanjin Alagić podsjetio je kako, nakon više od 30 godina, ponovno organiziraju tradicionalni Februarski turnir koji se održava povodom Dana oslobođenja Grada Mostara.
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2023. u 13:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zajedničkoj konferenciji za medije u petak su predstavnici Fudbalskog kluba Velež, Plivačkog kluba Velež i Rukometnog kluba Velež najavili sportske turnire u nogometu, plivanju i rukometu koji će se ovoga vikenda održati u Mostaru.

Predsjednik FK Velež Sanjin Alagić podsjetio je kako, nakon više od 30 godina, ponovno organiziraju tradicionalni Februarski turnir koji se održava povodom Dana oslobođenja Grada Mostara.

29. tradicionalni turnir 

"Zadovoljstvo mi je što će se ove godine turnir održati s juniorskim selekcijama. To će biti proba za narednu godinu kada namjeravamo da bude seniorski turnir i kada će poziv dobiti renomirane ekipe s prostora bivše Jugoslavije i Europe. Očekujemo lijepu manifestaciju i želim se zahvaliti FK Sarajevo, Željezničar i Sutjeska Nikšić, našim sportskim prijateljima koji su se odazvali našem pozivu i koji će sudjelovati na turniru", kazao je Alagić.

Video: Veležov sportski vikend u Mostaru donosi nogometni, rukometni i plivački turnir

Napominje kako je riječ o 29. tradicionalnom turniru koji je lijepa prilika za sve ljubitelje sporta i navijače da svojom nazočnošću podrže mlade momke.

- Pozivam sve navijače FK Velež da dođu u subotu i budu dio ovoga turnira. Vjerujem da će iduće godine turnir biti veći i jači, samim time što će sudjelovati seniorske ekipe – dodao je Alagić izrazivši uvjerenje da će zajedničkim snagama nastaviti podizati turnir na bolju i kvalitetniju razinu.

U okviru sportskog mostarskog vikenda u subotu, 11. veljače organizira se peti Međunarodni plivački meeting na Sveučilišnom kampusu u Rodoču na 25-metarskom bazenu.

400 sudionika

"Ovogodišnje izdanje bit će u većem formatu. Posebno smo zadovoljni brojem sudionika i brojem odazvanih klubova. Sudjelovat će 21 klub iz BiH i regije s gotovo 400 sudionika mladih plivača kojima želimo dobre rezultate i ugodnu atmosferu", poručila je predsjednica Plivačkog kluba Velež Žana Ramić.

Foto: Bljesak.info / Veležov sportski vikend u Mostaru 

Podsjetila je kako su se prva tri izdanja održala na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu te izrazila nadu da će se jedan od narednih meetinga održati u Mostaru na Olimpijskom bazenu.

"Želimo da mladi plivači, prije svega, ponesu lijepe uspomene na naš grad i Plivački klub Velež", podvukla je ona.

Predsjednik Rukometnog kluba Velež Nedim Ajanić ističe kako je za njega ovo povijesni čin, jer se Velež, kao jedna obitelj, predstavlja u velikoj snazi.

Foto: Bljesak.info / Veležov sportski vikend u Mostaru 

Međunarodni karakter

"Kada je u pitanju turnir Rukometnog kluba Velež, riječ je o 11. Memorijalu "Enisej Honđo Kole". Sama činjenica da je turnir ušao u svoju drugu godinu postojanja dovoljno govori o tomu koliko je taj turnir priznat na rukometnoj sceni. Ove godine ima i međunarodni karakter. Sudjeluje nam i član 1. lige Hrvatske, ekipa Opuzena te, uz mostarski Velež, Sloga iz Gornjeg Vakufa i Čelik Junior", rekao je Ajanić.

Sloga iz Gornjeg Vakufa brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika što je, smatra Ajanić, izazov za sve ostale klubove.

Foto: Bljesak.info / Veležov sportski vikend u Mostaru 

"Ove godine smo malo uvjetovani ranim početkom Premijer lige BiH te nismo mogli pozvati premijerligaše da sudjeluju u turniru, a prošle godine su bila dva. Ove godine će turnir imati prilično izjednačen karakter klubova, što samo po sebi daje draž", poručio je on.

Prva rukometna utakmica igra se u nedjelju u 10 sati kada će Velež igrati s Opuzenom, a drugi polufinalni par Čelik Junior iz Zenice i Sloga iz Gornjeg Vakufa igraju u 11 sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close