Po 12. put

VIDEO I Barca prvak, Hansen je imao zadnji šut

Hansenov posljednji pokušaj završio je na prečki, čime je Barcelona osvojila naslov. Tako se jedan od najvećih rukometaša koje smo ikada gledali oprostio kao igrač koji nikada nije klupski prvak Europe.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2024. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jednom je Lanxsess Arena bila poprište završnog obračuna najboljih europskih ekipa. Na kraju su rukometaši Barcelone osvojili naslov prvaka po 12. put u svojoj povijesti.

Nakon Kiela u polufinalu, u finalu su bili bolji od Aalborg 31:30. Iako je Barcelona veći dijelom utakmice za jedan ili dva koraka ispred, Danci se nisu predavali. Blaž Janc je četiri minute prije kraja povećao vodstvo Barcelone na 30:27.

Međutim, Dika Mem je zaradio sedmerac i isključenje, što je Hansen iskoristio, smanjivši zaostatak. Barca je imala 30 sekundi i time out za zadnji napad. No, Landin je skinuo šut N‘Guessana. Aalborgu je ostalo 12 sekundi i posljednji napad. Na kraju deveterac.

Hansenov posljednji pokušaj završio je na prečki, čime je Barcelona osvojila naslov. Tako se jedan od najvećih rukometaša koje smo ikada gledali oprostio kao igrač koji nikada nije klupski prvak Europe. Jedna lopta je odlučila, ta posljednja je bila u rukama Hansena.

Video: Barcelona - Aalborg 

Barci je ovo bio 16 finale Lige prvaka, Aalborgu drugo. Melvyn Richardson i Dika Mem bili su najefikasniji za Barcelonu s osam, odnosno sedam golova. Hansen se oprostio s osam golova, dok su za Aalborg po šest golova postigli Hangaard i Arnoldsen.

Kopirati
Drag cursor here to close