Odbojka na pijesku

VIDEO I Brazilke uzele zlato, igračice imale verbalni duel na mreži

U završnici trećeg seta kod rezultata 11:7, došlo je do verbalnog duela, rasprave između Ane Patricije i Brandie Wilkerson. Sudac Robert Leko je morao stati između igračica.
Sport / Ostali sportovi | 10. 08. 2024. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilke Ana Patricia Silva Ramos i Eduarda Santos Lisboa Duda osvojile su naslov olimpijskih pobjednica u odbojci na pijesku.
One su u finalu s 2-1 (26-24, 12-21, 15-10) svladale Kanađanke Melissu Humana-Paredes i Brandie Wilkerson.

Finale je bilo poprilično zanimljivo, ali i burno. Kanađanke su povele 6-0, 8-2 u prvom setu, ali su Brazilke napravile preokret. Za razliku od drugog seta. Kanađanke su izborile treći serijom 5-0 za 18:11. U završnici trećeg seta kod rezultata 11:7, došlo je do verbalnog duela, rasprave između Ane Patricije i Brandie Wilkerson. Sudac Robert Leko je morao stati između igračica

Na kraju je Brandie Wilkerson rekla:

"Mi smo konkurenti i borimo se za istu stvar: postoji samo jedna zlatna medalja. Nakon meča sve je bilo OK, čestitali smo jedne drugima, pokazale smo poštovanje. Izvlačile smo ono najbolje iz sebe u ovom meču, kako mi tako i naše protivnice, čast je bilo igrati protiv brazilskog para".

Ovo je prvo zlato za Brazil u odbojci na pijesku u ženskoj konkurenciji još od Atlante 1996. kada je ovaj sport imao olimpijsku premijeru, dok je Kanada stigla do svog prvog odličja u povijesti u ovom sportu.

Brončane medalje osvojile su Švicarke Tanja Hueberli i Nina Brunner koje su u dvoboju za treće mjesto sa 2-0 (21-17, 21-15) svladale Australke Mariafe Artacho del Solar i Taliquu Clancy.

Kopirati
Drag cursor here to close