Nakon neuspjeha u kvalifikacijama

Španović: Bila je ludost pojaviti se ovdje

"Cijele godine sam skakala s rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspjeli s injekcijama, lijekovima i terapijama da se dovedem u stanje i da mogu da se pojavim ovdje", rekla je Španović.
Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2024. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od najvećih iznenađenja na ovim Olimpijskim igrama dogodilo se danas u kvalifikacijama skoka u dalj. Ivana Španović nije izborila
finale. U tri skoka, najbolji rezultat je napravila u trećoj seriji 6.51. Prije toga je imala jedan prijestup, da bi u odlučujućoj trećoj zabilježila tek mršavih 6.31 m.

Nije se Španović ove godine puno natjecala, mučila se s ozljedom Ahilove tetive i skakala, doduše, u samo dva mitinga, no ono čemu se cijela Srbija nadala - da je najbolje sačuvala za Pariz - nije se dogodilo.

Bolje sreće nije bila ni Milica Gardašević. Gardašević je u Parizu imala svoj olimpijski debi, upisala je tek jedan ispravan skok od 6.48 m, no njoj će ovaj posrtaj, s 25 godina na leđima, zasigurno lakše pasti nego devet godina joj starijoj reprezentativnoj kolegici. Postavljena norma za ulazak u finale bila je 6.75 m, a pored izuzetne konkurencije moralo se skočiti barem 6.60 m za prolazak.

"Nisam netko tko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo nakon karijere u kojoj sam puno toga prošla. Nakon onoga što sam postigla prošle godine u Budimpešti, jednostavno meni je želja bila da budem tu usprkos rupturi Ahilove tetive. Cijele godine sam skakala s rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspjeli s injekcijama, lijekovima i terapijama da se dovedem u stanje i da mogu da se pojavim ovdje", rekla je Španović.

Kako je pojasnila, svjesna je da je mnogo riskirala pojavljivanjem u Parizu.

"Teško mi je malo da pričam za dalje, nisam neko tko odustaje, bila je ludost da se pojavim ovdje jer sam rekla i da se noga raspadne, da se raspadne, ja ću se pojaviti i pokušat ću. Ali, za sad ne znam što da kažem, ali ako sam mogla da zamislim svoj kraj, on bi bio ovdje. Zbog svega ću pokušati još malo nešto da uradim kako bi se pozdravila sa svima kako bi trebalo", poručila je Španović.

Kopirati
Drag cursor here to close