Slalom na teškoj stazi

VIDEO I Feller slavio u Adelbodenu, Kolega bio šesti

Feller je trebao odličnu drugu vožnju i malo sreće kako bi ostao na prvom mjestu, s obzirom na to da je nakon prve bio tek peti s 45 stotinki zaostatka.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2024. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staza Chuenisbärgli u Adelbodenu je bila poprište još jednog sjajnog slaloma kojeg su skijaši vozili za Svjetski kup. Više od 35.000 gledatelja je vidjelo četvrti slalomski trijumf u karijeri, drugi ove sezone odličnog Austrijanca Manuela Fellera.

Feller je trebao odličnu drugu vožnju i malo sreće kako bi ostao na prvom mjestu, s obzirom na to da je nakon prve bio tek peti s 45 stotinki zaostatka. Glavnu riječ su vodili Norvežani Alexander Steen Olsen i Atle Lie McGrath koji su zauzela prva dva mjesta. McGrath je kasnio samo pet stotinki.

Treći je bio Tommaso Sala (+0.23), dok je ukupno još devet skijaša bilo unutar jedne sekunde. Tu se našao i Samuel Kolega koji je dijelio šesto mjesto s Henrikom Kristoffersenom. Obojica su kasnila za vodećim 50 stotinki. U raspletu druge vožnje, Alexander Steen Olsen je napravio grešku pa je izletio sa staze, Lie Atle McGrath je ostao kratak za svega dvije stotinke, dok se postolja dokopao skijaš sa startnim brojem 35. Dominik Raschner

Video: Druga vožnja Fellera 

"Nikada ne možete očekivati pobjedu nakon prve vožnje. Vidio sam ove sjajne Norvežane i malo sam morao skijati na svom limitu u drugoj vožnji. To je ono što sam napravio u drugoj vožnji. Također je bilo puno rizika jer je ova staza tako teška, možete pogriješiti na svakoj kapiji. Sreća je bila na mojoj strani sa stotinkama sekunde, ali i moje skijanje je bilo sjajno. Uvijek je lijepo doći ovdje, radi se o jednom od mojih najdražih skijališta, a pogotovo sad kad sam pobijedio", rekao je Feller preuzevši vodeću poziciju u ukupnom poretku slalomaša s 245 ostvarenih bodova, dok je ozlijeđeni Marco Schwarz drugi sa 180, a Dave Ryding treći sa 120.

Kolega je obranio šestu poziciju iz prve vožnje, za austrijskim pobjednikom u konačnici zaostaje 0.49 sekundi. Najbolji dosadašnji rezultat hrvatskom predstavniku bilo je deveto mjesto iz Chamonixa. Kolega je sada 17. slalomaš svijeta s 49 bodova. Razloga za slavlje ima i Ištok Rodeš, koji je zauzeo 17. poziciju (+1.85) nakon što je prvu vožnju završio na 27. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close