Noah Lyles

VIDEO I Osvojio broncu, srušio se i priznao da je pozitivan na COVID 19

Kratkoća daha, bol u prsima, ali nakon nekog vremena mogao sam doći do daha i pribrati se. Sad mi je puno bolje", pojasnio je američkim novinarima Noah Lyles koji je bio pozitivan na COVID 19.
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2024. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zagrijavanju prije finala na 200 metara nije razgovarao s drugim atletičarima. Nekima nije bilo jasno, ali nisu postavljali pitanja. Noah Lyles je znao, ljudi oko njega, oni u Olimpijskom odboru. Ali su dopustili Noahu da nastupi. Želio je to pod svaku cijenu.

Klupko se odmotalo nakon što se srušio po završetku utrke na 200 metara i osvojene bronce. Završio je u kolicima, nije se mogao kretati.

Video: Finalna utrka   a

"Imao sam i boljih dana, ali opet hodam okolo.Nakon te utrke bio sam prilično ošamućen. Kratkoća daha, bol u prsima, ali nakon nekog vremena mogao sam doći do daha i pribrati se. Sad mi je puno bolje", pojasnio je američkim novinarima Noah Lyles koji je bio pozitivan na COVID 19.

"“Probudio sam se rano oko 5 ujutro u utorak ujutro i osjećao sam se stvarno užasno, i znao sam da je to više od puke boli.Probudio sam doktore i testirali smo se, i nažalost pokazalo se da sam pozitivan na COVID 19. Prva mi je pomisao bila da ne paničarim, znate, mislim da sam bio i u gorim situacijama. Trčao sam i u gorim uvjetima".

Kate Hartman, glavna službenica za vanjske poslove Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora, objasnila je što se događalo, odnosno činjenicu kako podržali odluku njihovog atletičara da nastupi.

"USOPC i USATF brzo su donijeli sve potrebne protokole kako bi dali prioritet njegovom zdravlju, ali i zaštitili ostale sudionike, članove reprezentacije. Naše primarno opredjeljenje je osigurati sigurnost sportaša tima SAD-a dok istovremeno podržavamo njihovo pravo na natjecanje. Nakon temeljite medicinske procjene, Noah je odlučio natjecati u ovoj utrci. Poštujemo njegovu odluku i nastavit ćemo pomno pratiti njegovo stanje."

Noah je nastupio na 100 metara, uzeo je medalju i u ovoj utrci, planirao je trčati štafetu 4 × 100 metara, ali je sada sve to pod upitnikom.

"Strašno sam ponosan na ovu medalju koju sam osvojio u ovakvim uvjetima. Bit ću vrlo iskren i transparentan s trenerima i prepustit ću im da donesu odluku. Što god da se dogodi, ova ekipa na 4 × 100 metara može sve podnijeti. Bio sam s njima na treninzima, znam da mogu doći do pobjede, srušiti onoliko rekorda koliko žele."

Kopirati
Drag cursor here to close