Iskoristio svoju priliku

Zlato na kronometru osvojio Remco Evenepoel

Svjetski prvak bio je najbrži na svim kontrolnim točkama na cijeloj stazi od 32,4 kilometra, na kraju je slavio u vremenu 36:12, vozeći neugodnim skliskim ulicama prosječnom brzinom 53,7 km/h.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2024. u 23:44 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada nema velikih faca Jonasa Vingegaarda i Tadeja Pogačara, onda je tu Remco Evenepoel. Belgijanac je odvozio perfektnu utrku na današnjem kronometru ulicama Pariza.

Svjetski prvak bio je najbrži na svim kontrolnim točkama na cijeloj stazi od 32,4 kilometra, na kraju je slavio u vremenu 36:12, vozeći neugodnim skliskim ulicama prosječnom brzinom 53,7 km/h. Na prvoj provjeri Evenepoel je imao sedam sekundi ispred Filippa Ganne (Italija) i deset u odnosu na Wout van Aerta (Belgija) koji je vozio s dvostrukim diskovima.

Do druge provjere vremena, Evenepoel je držao konstantno vodstvo, dok je Van Aert dospio na drugo mjesto jer je Ganna izgubio nekoliko sekundi nakon što je skoro pao na mokrom zavoju. Na kraju je ipak, Ganna specijalist za vožnju na kronometar koji u svojim vitrinama ima i dva svjetska zlata (2020., 2021.) u ovoj disciplini, završio kao drugi s 14.92 sekundi zaostatka za Evenepoelom.

Drugi Belgijanac Wout Van Aert ostao je treći s 25.83 sekundi iza svog zlatnog sunarodnjaka. Britanac Josh Tarling je bio jedan od kandidata za medalju, ali je već na početku imao problema s puknutom gumom. Na kraju je završio kao četvrti.

"Nemam pojma, jer u zavojima nisam riskirao na 100%, mislim da nisam išao sporo, ali na kraju nisam išao ni super brzo. Ne znam gdje sam napravio razliku. Tek u zadnjem kilometru bilo je jasno da ću vjerojatno pobijediti jer sam imao više od minute i pol vremena prednosti. Ovo je jedan od onih posebnih trenutaka u karijeri", rekao je nakon utrke Evenepoel.

Kopirati
Drag cursor here to close