OI Pariz 2024

Slovenski rukometaši prvi put stigli do polufinala

Nakon Španjolske, Njemačke i Danske, rukometaši Slovenije izborili su plasman u polufinale Olimpijskih igara nakon što su u četvrtfinalnom ogledu porazili Norvešku sa 33-28 (16-12).
Sport / Rukomet | 07. 08. 2024. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sloveniji je to prvo rukometno olimpijsko polufinale u povijesti. Do sada su najdalje stigli do četvrtfinala 2016. u Rio de Janeiru.

Odabranici Uroša Zormana odigrali su sjajnu utakmicu. Nakon izjednačenog otvaranja, Slovenija je u 14. minuti povela 9-6, a u 26. minuti je imala +4 (14-10).

U drugom dijelu Slovenci su u nekoliko navrata imali i pet razlike s koliko je na koncu i završilo (33-28).

Sloveniju su do velike pobjede predvodili Aleks Vlah sa 11, te Blaž Janc s devet golova, dok je Klemen Ferlin imao devet obrana.

Na norveškoj strani najefikasniji je bio Christoffersen Alexandre Blonz sa sedam golova.

Slovenija će polufinalu igrati protiv Danske koja je u skandinavskom okršaju pobijedila Švedsku sa 32-31. 

Dance su do pobjede predvodili Simon Pytlick s devet golova i Mikkel Hansen sa šest golova, dok su vratari Emil Nielsen i Niklas Landin Jacobsen ukupno imali tek sedam obrana.

Na švedskoj strani najefikasniji su bili Felix Claar sa sedam i Hampus Wanne s pet golova. Andreas Palicka je imao 10 obrana.

Danci su do sada bili jednom olimpijski pobjednici, 2016. u Rio de Janeiru, dok su na posljednjim OI u Tokiju bili drugi iza Francuza.

Prva dva četvrtfinalna ogleda razriješena su nakon produžetaka.

Njemačka je šokirala branitelja naslova i domaćina Francusku svladavši ju s 35-34, dok je Španjolska nakon produžetka svladala Egipat s 29-28. 

Kopirati
Drag cursor here to close