Počelo suđenje

Albanka na suđenju za nesreću u kojoj je BMW-om usmrtila brata i sestru: "Osjećam se krivom, ali..."

Počelo je suđenje albanskoj državljanki Klevisi Ymeri, koja je svojim BMW-om usmrtila brata i sestru Stjepana i Katarinu Đerek. Kazala je da se osjeća krivom, ali ne onako kako ju se tereti u optužnici.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2024. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Općinskom sudu u Dubrovniku počelo je suđenje albanskoj državljanki Klevisi Ymeri (29), koja je u travnju skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Stjepan (20) i Katarina (18) Đerek iz Gradca kod Ploča. 

"Osjećam se krivom, ali ne na način kako je to navedeno i kako me tereti optužnica. Odgovarat ću na sva postavljena pitanja, ali na kraju dokaznog postupka", rekla je Ymeri na sudu, piše Dubrovački vjesnik

Optužnica je tereti da je 10. travnja iz nehaja izazvala tešku prometnu nesreću na Jadranskoj magistrali u kojoj su poginuli brat i sestra Đerek.

Iskaz svjedoka

Na početku dokaznog postupka iskaz je dao sudski vještak za promet Pero Todorović iz Zagreba. U nalazu je naveo kako je brzina kretanja vozila optuženice u trenutku sudara bila 90 km/h, da je tad bila u fazi pretjecanja i dijelom u svojoj lijevoj traci te da je svojim BMW-om udarila bočno u VW golf brata i sestre Đerek. 

"Vozač Golfa mogao je noću na neosvijetljenoj cesti temeljem pomicanja farova vozila koje mu ide ususret vidjeti vozilo okrivljene tek na udaljenosti od 180 metara, što je samo 3,89 sekundi prije nego što je došlo do nesreće", ustvrdio je vještak Todorović.

Pročitan je i iskaz svjedoka Marka Topića (38). Riječ je o pomorcu iz Solina koji je vozio Renault splitskih registracijskih oznaka u istom smjeru i ispred vozila optužene Ymeri i koji je u međuvremenu 11. kolovoza ove godine poginuo u padu rampe na trajektu u Malom Lošinju. 

Traženo puštanje

Branitelj optužene Dragan Pištalo, temeljem odredbi Konvencije o ljudskim pravima te Ustava RH, zatražio je da se njegova klijentica pusti iz istražnog zatvora na slobodu uz jamčevinu od 70 tisuća eura te oduzimanje putovnice, dnevno javljanje policiji i zabranu napuštanja teritorija Hrvatske.

Također, predložio je da se sasluša i suvozač iz Mercedesa albanskih registracija, što je sudac prihvatio. Novi svjedok bit će saslušan na ročištu zakazanom za 1. listopada u 9 sati. Sudac se nije suglasio sa zahtjevom za privremeno puštanje na slobodu, o čemu će odlučiti na novom ročištu. 

Ymeri je u pritvoru od 12. travnja. 

Kopirati
Drag cursor here to close