I nestalim Nijemcem na Prenju

Intenzivnija potraga za vikend - I dalje se traga za mladićem koji je skočio s mosta

Potrage za nestalim Nijemcem na Prenju i mladićem na rijeci Neretvi su i dalje aktivne.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2024. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek traje potraga za Njemačkom državljaninom koji je nestao na planini Prenj na području Konjica, te za 19-godišnjim mladićem koji je 19. rujna skočio sa Studentskog mosta u Mostaru, potvrđeno je za Bljesak.info iz GSS u BiH.

''Nema nikakvih novih informacija od prijave, rađene su potrage, a za vikend planiramo intenzivniju potragu gdje će se uključiti sve stanice GSS-a te smo planirali raditi potragu toko rijeke s čamcima i na obali gdje bi ljudstvo pretraživalo teren'', rečeno je iz GSS-a BiH, ističući kako im je to plan čija opsežnost potrage će ovisiti od ljudstva s obzirom na to da su svi članovi volonteri.

Iz GSS-a su ranije pozvali ribare i sve građane koji se kreću uz rijeku Neretvu da obrate pozornost, te da, ako primijete bilo što, odmah obavijeste policiju ili GSS.

Što se tiče njemačkog državljanina koji je nestao na Prenju, potraga je vršena cijeli prošli tjedan, te je za vikend rađena opsežnija potraga, u kojoj je sudjelovao cijeli savez gorskih službi spašavanja.

''Nažalost opsežna potraga nije dala rezultate, a pošto je ogroman teren dalje ćemo raditi s manjim intenzitetom te neće biti organiziranih akcija u toliko velikom broju, osim ukoliko se ne pokaže neki trag'', rečeno nam je.

Podsjetimo, PU Konjic je 13. rujna obavijestila GSS Prenj da se na planini Prenj desetak dana nalazi njemački državljanin, starije dobi, koji je slabo opremljen za planinske uvjete.

Kopirati
Drag cursor here to close