Pismo

Od noža i klanja niko pobjegao nije: Nešić i Vulić dobili prijetnje

Navodi se kako Ministarstvo sigurnosti poduzima sve potrebne mjere kako bi osiguralo sigurnost ministra Nešića i zastupnice Vulić, te da će u suradnji s nadležnim institucijama raditi na identifikaciji i sankcioniranju odgovornih za ove prijetnje.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2024. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje nedavne prijetnje upućene ministru sigurnosti Nenadu Nešiću, kao i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanji Vulić.

''Prijetnje su bile izuzetno ozbiljne, s porukom: 'Tebi i onoj Vulićki vlahinji uskoro će Alah dosuditi. Džaba vucarate gorile i blindirana auta, od noža i klanja niko pobjegao nije''', navelo je ministarstvo u priopćenju za javnost dodajući kako ''ove prijetnje predstavljaju neprimjeren i neprihvatljiv napad na osobnu sigurnost i dostojanstvo nositelja državnih dužnosti''.

''Posebno zabrinjava činjenica da su prijetnje eskalirale u trenutku kada se suočavamo s posljedicama nelegalnog i nelegitimnog djelovanja bošnjačke političke elite u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, koje je kulminiralo fijaskom rezolucije o Srebrenici. Takvi postupci dodatno polariziraju ionako krhke političke odnose unutar Bosne i Hercegovine i stvaraju atmosferu nesigurnosti i nepovjerenja'', priopćeno je.

Navodi se kako Ministarstvo sigurnosti poduzima sve potrebne mjere kako bi osiguralo sigurnost ministra Nešića i zastupnice Vulić, te da će u suradnji s nadležnim institucijama raditi na identifikaciji i sankcioniranju odgovornih za ove prijetnje.

''Naglašavamo da su dijelovi međunarodne zajednice, vođeni vlastitim geopolitičkim interesima, u suradnji s poslušničkim mentalitetom dijelova političke elite, direktno doprinijeli političkoj krizi i produbljivanju nepovjerenja u vezi s temama koje već dugo dijele Bosnu i Hercegovinu. Takvo ponašanje ugrožava stabilnost i koheziju unutar zemlje, čime se nanosi šteta svim građanima. Jedini način da Bosna i Hercegovina nastavi naprijed jeste da se izađe iz mentaliteta koji nam ne dozvoljava da napustimo ratne godine i teške odnose. Moramo ostaviti prošlost iza sebe, ne insistirati na temama na koje imamo različite poglede, te strogo poštovati Daytonski mirovni sporazum i ustavnu strukturu BiH. Takva Bosna i Hercegovina možda neće ispuniti ambicije djela bošnjačke političke elite i pojedinih veleposlanstava, ali je to jedini način da se svi građani osjećaju sigurno'', priopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close