Treći dan

Požar kod Jasenice ugašen: Borba s vatrom na Krivodolu i dalje traje

''Sve raspoložive jedinice su na terenu i bore se s vatrom na ovoj lokaciji već treći dan'', naveli su za Bljesak.info i dodali kako kuće nisu ugrožene.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 08. 2024. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je bio aktivan na brdu iznad naselja Jasenica ugašen je, dok su vatrogasci i dalje u borbi s vatrom na lokalitetu Krivodola, potvrđeno je za Bljesak.info.

''Sve raspoložive jedinice su na terenu i bore se s vatrom na ovoj lokaciji već treći dan'', naveli su za Bljesak.info i dodali kako kuće nisu ugrožene.

Vatrogasci su na terenu, a požari su zasad, zahvaljujući nadljudskim naporima pripadnika profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi i mještana koji su priskočili u pomoć, pod nadzorom i u trenutku pisanja izvješća nisu ugroženi ni pučanstvo ni materijalna dobra. 

''To i dalje ne znači kako smo izvan opasnosti jer na stanje s požarom utječe niz čimbenika, osobito snaga i smjer vjetra. U dogovoru sa zapovjednikom Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar upućen je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka'', rekao je ranije za Bljesak.info šef Operativnoga centra Civilne zaštite HNŽ-a Marin Čović, dodavši kako su u stalnomu kontaktu sa svim gradovima i općinama odnosno svim vatrogasnim postrojbama na prostoru Županije.

Inače, od početka godine, na području HNŽ-a zabilježeno je 1020 požara, a u većini su slučajeva gorjeli trava i nisko raslinje.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ uputili su apel građanima da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom području obzirom na činjenicu da je u posljednje vrijeme evidentiran povećan broj požara pri čemu je utvrđeno da je značajan broj istih nastao posljedicom ljudske faktora – nepropisnog obavljanja radnji (loženja vatre na otvorenom, spaljivanje korova, suhe trave, raznih otpada i dr.).

Kopirati
Drag cursor here to close