Imao 33 prostrijelne rane

Završena obdukcija napadača kod Nevesinja: Nije migrant, a nije ni iz BiH

Obdukcijom tijela napadača iz sela Zovi Do kod Nevesinja utvrđeno je kako se ne radi o migrantu niti o osobi iz Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 08. 2024. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je obdukcija tijela napadača iz sela Zovi Do kod Nevesinja. Obdukcijom je utvrđeno da je napadač likvidiran iz vatrenog oružja. Nije riječ o migrantu, ali ne potiče ni s prostora Bosne i Hercegovine, kako se prethodnih dana špekuliralo. Bit će obavljena i DNK analiza i vještačenje pronađenih projektila.

Iako su operativna saznanja Tužiteljstva bila da se osoba raznijela bombom, Dražen Damjanjuk specijalist sudske medicine je rekao da je obdukcijom utvrđeno da je riječ o višestrukim prostrijelnim ranama, i da je, prilikom razmjene vatre, nastupila trenutna, ubilačka smrt. Osoba je stara između 30 i 40 godina, visine 187 centimetara, javlja RTRS.

Damjanjuk je rekao da se identitet može tvrditi i na osnovu fotografija i da sigurno nije afro-azijskog porijekla.

"Operativna saznanja Tužiteljstva su bila, nakon očevida, da se raznio bombom, a obdukcija je ustanovila da je on ubijen. Prostrijelne rane su multiple, trideset tri prostrijelne rane. Nađeno je par projektila i bit će poslani na KTC u Banja Luku", naveo je Damjanjuk.

Iz Okružnog tužiteljstva Trebinje priopćeno je da, analizom otiska prstiju i drugim provjerama, nije utvrđeno da lice potiče sa područja BiH.

"Provjerama koje je izvršio MUP Republike Srpske, utvrđeno je da NN lice, koje je stradalo u Zovom Dolu kod Nevesinja, ne potiče s prostora BiH", potvrdio je Srđan Vukanović, glasnogovornik Okružnog tužiteljstva Trebinje.

Nadležnim policijskim agencijama u regiji i Europi bit će dostavljeni podaci i DNK analiza NN lica, kako bi bio utvrđen identitet. Vukanović je potvrdio da su u kući, u kojoj je stradali muškarac boravio, pronađeni predmeti iz kaznenog djela krađe.

Tijelo stradalog lica preuzet će nadležne službe, i pohraniti do vremena identifikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close