Obišao poplavljena područja

Čović u Kreševu: ''Radimo na žurnoj sanaciji poplavljenih područja''

Prioritetna tema bila je osiguravanje pomoći stanovništvu koje je pretrpjelo teške posljedice poplava, s posebnim naglaskom na zaštitu ljudskih života i zbrinjavanje onih koji su ostali bez svojih domova.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2024. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilaska poplavljenih područja, predsjedatelj Doma naroda PS BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović posjetio je i Kreševo.

U ovom mjestu se sastao sa zastupnikom u Hrvatskom saboru i predsjednikom ŽO HDZ BiH ŽSB Radojem Vidovićem te načelnikom općine Kreševo Renatom Pejakom.

Tijekom razgovora, prioritetna tema bila je osiguravanje pomoći stanovništvu koje je pretrpjelo teške posljedice poplava, s posebnim naglaskom na zaštitu ljudskih života i zbrinjavanje onih koji su ostali bez svojih domova.

Osim toga, razgovaralo se o potrebi hitne sanacije oštećene infrastrukture kako bi se omogućio što brži povratak normalnom životu u općini.

Čović je pohvalio brzu reakciju lokalnih vlasti i izrazio podršku daljnjim naporima za koordinaciju svih razina vlasti kako bi se osigurala učinkovita pomoć stanovnicima.

Vidović i Pejak su predstavili planove za obnovu općine, naglasivši važnost suradnje na žurnoj sanaciji najteže pogođenih područja.

Uz Čovića, posjeti su nazočile i zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović te predsjednica Federacije BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Lidija Bradara.

Kopirati
Drag cursor here to close