Marić prepričao

Čuvao je Tita u ratu, nosio ga na leđima preko Neretve, a završio na Golom otoku!

"Kad je Tito spavao, on je budan sjedio pred vratima i gledao Broza kroz špijunku. Neke gluposti su to bile, kao on je htio ubiti Tita", rekao je Marić.
Vijesti / Flash | 02. 06. 2024. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milomir Marić, jedan od najpoznatijih novinara u regiji, ispričao je nedavno u jednom podcastu kako je upoznao čovjeka koji je bio Titov tjelohranitel te saznao što mu je rekao, prenosi Espreso.

"Zvao se Boško Čolić, čuvao je Tita cijeli rat. Nosio je Tita na leđima preko Neretve i Sutjeske, sve do Bijelog dvora. Žena mu je bila šefica personala, bila je šefica Jovanki, budućoj Broz. I njega su optužili da je 1948. da trebao ubio Tita po nalogu ruske službe. Kad je Tito spavao, on je budan sjedio pred vratima i gledao Broza kroz špijunku. Neke gluposti su to bile, kao on je htio ubiti Tita", rekao je Marić.

Video: Milomir Marić — Ispovedali su mi se kriminalci, generali i političari / Rubikon podcast 50

A cijela priča bila je u tome što su Rusi 1945. htjeli poslati filmsku ekipu da snimi film o partizanskoj borbi, ali Tito ih nije htio voditi po planinama i kroz ofenzive, pa je poslao Boška, koji je ovima rekao više nego što je trebalo reći - tvrdi Marić.

Zatim je Marić ispričao kako je Boško Čolić bio na Golom otoku i da je možda posljednji s njega otišao.

"Otišao je s Golog otoka '62. i tada počeo prodavati srećke po sajmovima, i ne samo da se tako osigurao, nego je kupio i kuću na moru. I izbrisao je tu epizodu iz svog života. Nakon pada Rankovića, Tito se domogao Čolićeva broja, nazvao ga i kaže: 'Gdje si, prijatelju? Posvađali su nas dvojicu, dva najveća prijatelja. Toliko si mi puta spasio život, odmah da si došao do mene da se nastavimo družiti'. A Marko mu je odgovorio: 'Druže Tito, ja sam se nekako snašao i bez vas, pa ću i ubuduće'".

Kopirati
Drag cursor here to close