Trebinje

FOTO/VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo uhićenje zaposlenika Granične policije BiH

Milović i Bago uhićeni su jučer po naredbi Tužiteljstva BiH zbog krivičnih djela organizirani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, istragom je obuhvaćen i Galić.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2024. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MUP RS / Uhićenje zaposlenika Granične policije BiH

Pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago uhićeni su zbog sumnje na organizirani kriminal i druga krivična djela, dok je zamjenik direktora SIPA Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Foto: MUP RS / Uhićenje zaposlenika Granične policije BiH

Milović i Bago uhićeni su jučer po naredbi Tužiteljstva BiH zbog krivičnih djela organizirani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja u vremenu dok je bio direktor Granične policije BiH.

Također, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznata osoba iz navedenih institucija uključenih u istragu Galić dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, napominje se u priopćenju.

Iz Tužiteljstva BiH dodaju da će zajedno s domaćim institucijama i međunarodnim partnerima sprovesti istragu kako bi identificirali i u skladu sa zakonom procesuirali navedenu osobu.

Foto: MUP RS / Uhićenje zaposlenika Granične policije BiH

''Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, jučer u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi'', naglašavaju iz Tužiteljstva.

Iz Tužiteljstva ističu da istragu provode zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RS, a u uhićenjima je uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

Foto: MUP RS / Uhićenje zaposlenika Granične policije BiH

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku EVROPOL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close