Mostar

Napad u Ulici dr. Ante Starčevića: Jednomjesečni pritvor za napadača

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom A.M. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično kazneno djelo.
Vijesti / Flash | 05. 09. 2024. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 04.09.2024. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 30 dana, prema osumnjičenom A.M. (2002.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao supočinitelj počinio kazneno djelo ''Nasilničko ponašanje'' iz čl. 362. st. 2. u svezi sa čl. 31. KZ F BiH.

Naime, A.M. se sumnjiči da je dana 01.09.2024. godine, oko 23,00 sata u Mostaru, u Ulici dr. Ante Starčevića, upravljajući vlastitim vozilom VW Polo, u kojem vozilu su se nalazile još četiri muške nepoznate osobe, kao supočinitelj osumnjičeni A.M. je u jednom trenutku zaustavio svoje vozilo, dok su se u to vrijeme nogostupom kretale dvije maloljetne osobe, da bi potom osumnjičeni zajedno s četiri nepoznate muške osobe izašao iz vozila, te su bez povoda, odmah, fizički nasrnuli na oštećene, udarajući ih šakama i nogama po tijelu, a od kojih udaraca su oštećeni pali na tlo i tom prilikom zadobili lake tjelesne ozljede, dok su napadači uslijed reagiranja prolaznika prekinuli napad i vozilom se udaljili u pravcu hotela ''Ero''.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom A.M. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju identifikacije drugih supočinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close