Premijer Federacije

Nikšić: Podrška Srebrenici nikad ne smije biti upitna

S obzirom na sve veću zainteresiranost za prisustvo obilježavanjima 11. srpnja u Srebrenici razgovarano je o projektima kojim bi se unaprijedila i infrastruktura u Srebrenici, ali i pokrenuli novi projekti širom Bosne i Hercegovine i svijeta u znak s
Vijesti / Flash | 02. 09. 2024. u 15:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar sastali su se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s predstavnicima povratničke zajednice u Srebrenici koje su predvodili predsjednica Udruženja ''Majke Srebrenice'' Munira Subašić i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja 29. obljetnice genocida nad Bošnjacima Srebrenice Hamdija Fejzić.

Rezime

Sastanak je bio prilika da se rezimira ovogodišnje obilježavanje obljetnice genocida nad Bošnjacima 11. srpnja, te o planovima za obilježavanje sljedeće 30. obljetnice, a naročito u svjetlu činjenice da je obilježavanje genocida u skladu s Rezolucijom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda kojom je 11. srpanj proglašen Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici.

Gosti su iskazali zadovoljstvo svim poduzetim aktivnostima premijera Nikšića i ministra Dizdara, kao i cijele Vlade Federacije BiH, te na nesebičnoj podršci. Tijekom sastanka razgovarano je i o nizu prijedloga za buduću suradnju.

Novi projekti

S obzirom na sve veću zainteresiranost za prisustvo obilježavanjima 11. srpnja u Srebrenici razgovarano je o projektima kojim bi se unaprijedila i infrastruktura u Srebrenici, ali i pokrenuli novi projekti širom Bosne i Hercegovine i svijeta u znak sjećanja na žrtve genocida.

Nikšić je kazao da podrška povratnicima u Srebrenicu nikad ne smije biti upitna i dodao da Vlada Federacije BiH ostaje otvorena za sve projekte koji su od koristi povratnicima u Srebrenici.

Dizdar je podsjetio da su u 2024. godini izdvojena značajna budžetska sredstva za infrastrukturne i razvojne projekte u Srebrenici, te da je ovo godine za Srebrenicu izdvojeno 1,3 milijuna KM. Podsjetio je i da su otvoreni javni pozivi Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za povratnike.

Zaključeno je da Srebrenica predstavlja posebno mjesto oko kojeg uvijek treba postojati jedinstven odnos svih nadležnih s ciljem napretka, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close