Najavljena svečana promocija

Pojačanje u redovima policije HNŽ-a: 130 službenika polaže prisegu

Prisegu će dati pred ministrom unutarnjih poslova HNŽ-a Marijom Marićem i komesarom policije Robertom Perićem.
Vijesti / Flash | 04. 09. 2024. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 05. rujna 2024. godine, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, u 11:00, započet će svečanost na kojoj će 130 policajaca Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije prisegnuti da će se u svom radu pridržavati Ustava i zakona BiH.

Prisegu će dati pred ministrom unutarnjih poslova HNŽ-a Marijom Marićem i komesarom policije Robertom Perićem.

Događaj će biti održan u amfiteatru Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Rodoč bb, Mostar.

Hercegovačko-neretvanska županija već godinama se bori s nedostatkom policijskih službenika. Godine zanemarivanja i političkih blokada teško je brzo nadoknaditi.

Na nedavnoj konferenciji za medije šef policije u HNŽ-u Robert Perić je naglasio da su rezultati rada koje postiže Uprava policije jako dobri s obzirom na to da im nedostaje 411 policijskih službenika. ''Imamo kadete koji su na završnom ispitu. Nadam se da ćemo ih već brzo imati na raspolaganju. Sve što postižemo, postižemo s vrlo malim brojem ljudi. Stoga mislim da je situacija jako dobra i dajemo sve od sebe'', poručio je on.

Ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić je, između ostalog, naveo da u usporedbi sa srpnjem prošle godine kada su evidentirana 42 krivična djela kazao da je u prethodnom mjesecu zabilježeno 19 kaznenih djela ili 54,80 posto.

''Kada kažemo da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća govorimo iz statistike. Upravo ovi podaci koji se povremeno u javnost iznose, govore puno drugačije što je trenutno na ekranu'', rekao je Marić. 

Ministar je istaknuo da postoji manjak policijskih službenika u županiji, ali je naglasio da su neki od partnera u vlasti, koji sada kritiziraju stanje, zapravo ranije usporavali reformu i restrukturiranje Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Naglasio je da se zbog nedostatka kadra oslanjaju na stručnost i iskustvo starijih policajaca.

Na pitanje tko je odgovoran za ovakvo stanje i kada će MUP moći raditi punim kapacitetom, ministar je rekao da ne treba tražiti pojedinačne krivce, već uopćeno stanje. Procjenjuje da će stanje biti zadovoljavajuće tek za 15-20 godina, kada će se vratiti puna prisutnost policije na terenu, poput patrolnih policajaca i biciklista.

Kopirati
Drag cursor here to close