Posljednje korigirane informacije

Vlada HNŽ o posljedicama poplava - 13 preminulih, traga se za 10 osoba

Vijesti / Flash | 05. 10. 2024. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu u 10 sati održana je konferencija za novinare u sjedištu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru.

O novim informacijama o posljedicama prirodnih nesreća u Jablanici i Konjicu govorio je šef Odjela za odnose s javnošću Vlade Darko Juka.

Prema njegovim riječima, zbog brojnih informacija koje su se pojavile u posljednja 24 sata, od kojih su neke bile i netočne- službeni podaci kažu da je trenutačno 13 osoba stradalo na području HNŽ-a.

Darko Juka je naveo da su neka tijela prijavljena više puta od nadležnih službi, te se zbog toga govorilo o većem broju, ali da je službeni broj preminulih do sada 13 osoba.

Jedna osoba je stradala na području Konjica u mjestu Buturović Polje, dok je 12 poginulih iz Jablanice. Među njima, jedna još nije identificirana.

Što se tiče nestalih osoba, trenutačno se u u Konjicu traga za četiri osobe, dok se u Jablanici vodi šest nestalih osoba.

Majka koja je izgubila bebu trenutačno je stabilno, nije još uvijek izvan životne opasnosti, ali je stabilno i na liječenju je u KB ''Dr. Safet Mujić'', rekao je na press konferenciji šef Odjela za odnose s javnošću Vlade Darko Juka.

Dječak koji je spašen helikopterom EUFOR-a je stabilno i izvan životne opasnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close