Zaključak sa sjednice

Smirivanje tenzija: Federalna vlada poziva umirovljenike na sastanak

Umirovljenici u Federaciji BiH još su jučer najavili masovne prosvjede ukoliko federalna Vlada ne udovolji njihovim zahtjevima.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2024. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Mostaru donijela zaključak kojim poziva predstavnike saveza udruženja umirovljenika u Federaciji BiH na sastanak s izaslanstvom Federalne vlade.

Umirovljenici u Federaciji BiH još su jučer najavili masovne prosvjede ukoliko federalna Vlada ne udovolji njihovim zahtjevima. Umirovljenici traže povećanje mirovina, odnosno izmjene i dopune Zakona o MIO u dijelu koji se odnosi na usklađivanje njihovih primanja. Također, traže da se iznađe rješenje kako bi i u ovoj godini uslijedilo izvanredno usklađivanje penzija u iznosu od sedam posto, kao i isplatu jednokratne novčane pomoći.

Ukoliko federalna Vlada ne udovolji zahtjevima umirovljenika, odluku o vremenu i mjestu prosvjeda naknadno će donijeti Upravni odbor Saveza udruženja umirovljenika FBiH.

Tijekom ostatka sjednice Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, utvrdila Prijedlog zakona o unutarnjoj trgovini. Ovim zakonom, između ostalog, uređuju se uvjeti i način obavljanja trgovine i trgovinskih usluga, te oblici trgovine, kao i način formiranja i isticanja cijena.

Vlada Federacije BiH danas se upoznala s Informacijom o inicijativi za izradu Zakona o Inženjerskoj komori Federacije BiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva financija donesen je Zaključak kojim je prihvaćena inicijativa da se kreditnim zaduženjem kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) osiguraju sredstva za realizaciju Projekta ''Revitalizacija hidroelektrane Jajce II''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close