Hrvatske ceste

Uhićenja na području Zagreba, Osijeka i Vukovara - Istražuju se radovi na Pelješkom mostu?

Vijesti / Flash | 21. 09. 2024. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu velike akcije USKOK-a i policije provodi se kriminalističko istraživanje nad više osoba iz područja gospodarskog kriminaliteta, a u tijeku su pretrage na području Zagreba, Osijeka i Vukovara, priopćeno je u subotu ujutro iz Ministarstva unutarnjih poslova.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta", ističe se u priopćenju.

"U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara", dodaje se.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", navodi se u priopćenju MUP-a.

Među uhićenima su, kako prenosi Index.hr, HDZ-ovac Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, te njegov bratić Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa.

N1 doznaje da je uz dva Škorića pod sumnjom i treća osoba. Još uvijek se ne zna o kome je riječ.

 

Kopirati
Drag cursor here to close