2. srpanj

Upozorenje za Konjic - moguće bujice i klizišta

Na temelju dostupnih meteoroloških, hidroloških prognoza i raspoloživih platformi uključujući EFAS Civilna zaštita Općine Konjic poslala je obavijest o mogućim bujicama.
Vijesti / Flash | 01. 07. 2024. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic na svojim stranicama je objavila obavijest o mogućim bujicama/klizištima na području ove općine.

Uslijed obilnih padavina, lokalno, vrlo jakog intenziteta, koje se očekuju 2. srpnja moguća pojava bujičnih i urbanih poplava.

Očekivani početak i vrh vodnog vala je utorak 2. srpanj.

Federalni hidrometeorološki zavod uputio je Službi civilne zaštite Tuzle obavijest o mogućim bujicama i pojavi klizišta, uslijed obilnih padalina, lokalno vrlo jakog intenziteta, koje se očekuje u utorak 2. srpnja 2024. godine na području Federacije BiH.

Služba civilne zaštite Tuzle apelirala je na građane da budu spremni zaštititi sebe i svoju imovinu te da poduzmu mjere pripravnosti za moguće izvanredne događaje koji uključuju plavljenje imovine i prometnica, poremećaje u osiguravanju električne energije, vode i komunikacija. "Posebno se apelira na građane koji žive u blizini vodotoka da provode mjere samozaštite u cilju smanjena i prevencije eventualnih šteta od štetnog djelovanja poplava po ljude i materijalna dobra", upozorili su iz Službe civilne zaštite Tuzla.

Kopirati
Drag cursor here to close