Memorijal Esmir Bećirević

Vatrogasne ekipe kreću po nagradu: Tko će biti najspremniji na "Rope Rescue Rallyju"

"Rope Rescue Rally" je sportsko-edukacijsko natjecanje službi zaštite i spašavanja koristeći tehničke posege tj. tehnike spašavanja s visina i iz dubina uz pomoć užeta.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2024. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Memorijal Esmir Bećirević "Rope Rescue Rally 2024" u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanska Krupa održat će se od 2. do 4. kolovoza u Bosanskoj Krupi.

"Rope Rescue Rally" je sportsko-edukacijsko natjecanje službi zaštite i spašavanja koristeći tehničke posege tj. tehnike spašavanja s visina i iz dubina uz pomoć užeta, a u sklopu kojeg se vrši razmjena iskustava, suradnja između službi na lokalnoj i regionalnoj razini kako bi svoje znanje, iskustva, spretnost, agilnost i brzinu doveli na najveću moguću razinu siguran po spasilački tim i unesrećena lica, a koje se provodi u dva natjecateljska dana kroz četiri scenarija.

Na natjecanju sudjeluje pet vatrogasno-spasilačkih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Republike Slovenije i Republike Hrvatske sa 40 natjecatelja tijekom kojeg će pokazati svoju opremljenost, obučenost i spremnost da kroz natjecateljski dio demonstriraju svoje sposobnosti pružanja pomoći ugroženim licima.

Natjecanje ekipa će se odvijati 3. i 4. kolovoza izvođenjem po dva natjecateljska scenarija koje se izvode na različitim lokacijama u Bosanskoj Krupi tijekom jednog natjecateljskog dana.

Protokol

3. kolovoza u 8:30 sati u takmičarskom kampu (krug centralne II Osnovne škole u Bosanskoj Krupi) održat će se svečano otvaranje uz intoniranje himne BiH, obraćanja organizatora, obraćanje gradonačelnika Armina Halitovića i svečano otvaranje od strane članova obitelji Esmira Bećirevića.

U 9 sati početak natjecanja u izvođenju prvog scenarija u sportskoj dvorani II Osnovne škole.

U 11 sati početak natjecanja izvođenjem drugog scenarija kamenolom.

4. kolovoza od 9 sati održat će se natjecanje u izvođenju trećeg scenarija u kotlovnici bivšeg TPM-a.

Od 11 sati održat će se natjecanje u izvođenju četvrtog scenarija Zeleni otoci.

Od 15 sati slijedi proglašenje pobjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close