Srce k'o kuća

Lištani kod Livna dobili vatrogasni dom – Vrpcu presjekao i Mate Rimac

Pripadnici DVD-a Lištani koje je osnovano 2018. godine ranije su opremu čuvali po garažama i u staroj ambulanti, a sada će konačno imati svoj prostor.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 07. 2024. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na blagdan sv. Ane, u nedjelju, 28. srpnja u Lištanima kod Livna otvoren je vatrogasni dom DVD-a Lištani.

Izgradnja samog doma počela je 2022. godine, a svi oni koji su kupili ulaznicu ovaj događaj podržali su rad ovog društva. Među brojnim gostima, podršku svojim sunarodnjacima došao je iskazati i Mate Rimac. On je već ranije donirao novac za kupovinu vatrogasnog vozila, ali i samu izgradnju vatrogasnog doma.

''Ja nemam vremena da idem u šumu gasiti požar, ali novce imam za ovakvu ekipu, koja je toliko kvalitetna ne samo u gašenju požara, već rade hrpu dobrih stvari za zajednicu, selo, grad i to ću uvijek rado podržati'', kazao je ranije Rimac, prenosi Jabuka.tv.

Pripadnici DVD-a Lištani koje je osnovano 2018. godine ranije su opremu čuvali po garažama i u staroj ambulanti, a sada će konačno imati svoj prostor.

''Hvala i našim donatorima, gostima, svećenicima, stvarno povijesni dan za naše malo društvo. Srce k'o kuća!'', poručili su iz DVD-a Lištani.

Svečanosti su prisustvovale brojne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz BiH i Hrvatske: PVP Grada Livna, DVD Gospe Vidoške, DVD Korita, PVP Tomislavgrad, DVD Ljuti Dolac, DVD Gorica, DVD Grude, DVD Kučiće, Pastor Mostar – Vedran Buntić, PVP Mostar, DVD Metković, DVD Kaštel Gomilica, Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, Civilna zaštita ZHŽ, Civilna Zaštita HBŽ – Božidar Kasalo, Gradonačelnik grada Livna Darko Čondrić, Premijer Ivan Vukadin, Predsjednik HVZ Ante Sanader, DVD Trilj, DVD Solin, DVD Trogir, DVD Kustošija, DVD Feuerwehr Neustift – Innermanzing.

Kopirati
Drag cursor here to close