Spominjao i Majke Srebrenice

Dodik se žalio što u Sudu BiH nema klime: "Zašto i na ovaj način ponižavaju Srbe"

Dodik se u obraćanju požalio "da u Sudu BiH nema klime i pitao se zašto i na taj način ponižavaju Srbe".
Vijesti / Politika | 17. 07. 2024. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu nakon ročišta održanog u Sudu Bosne i Hercegovine.

Dodik se u obraćanju požalio "da u Sudu BiH nema klime i pitao se zašto i na taj način ponižavaju Srbe".

"Sve ovo što smo vidjeli danas je bilo politički proces. Pokušaj da se ukaže na tu činjenicu završava tako da se ne da razgovarati o tome", kazao je Dodik.

"Značajan dio besmisla pokazan je i danas. Moja obrana koja je trebala pobiti, ono što je Tužiteljstvo iznijelo kao optužujuće razloge, nije imala osnove da to radi. Stječe se utisak da se stvara atmosfera svršenog čina", rekao je.

Dodik je ponovio kako "Zapad ne poštuje srpske žrtve", te je komentirao posjetu Delegacije Europske unije vojnom groblju u Bratuncu.

"Sada ja trebam njima biti zahvalan zato što su došli tamo gotovo krijući se. Gdje ste bili kada smo mi bili tamo i službeno obilježavali taj događaj. Mogli ste ići u Potočare, ali ste Bratunac zaobišli", rekao je Dodik.

On je ponovno vrijeđao Majke Srebrenice nazivajući ih "isključivo političkom organizacijom".

"Majke Srebrenice su isključivo politička organizacija, jer i oni su napadali delegaciju EU. Oni misle da je njihova bol iznad boli bilo koga drugoga. Žao mi je zbog svega, ali ako su one ušle u sferu politike, onda je to moje polje i imam pravo da im odgovorim", naveo je Dodik.

Tijekom obraćanja u Istočnom Sarajevu osvrnuo se i na američke sankcije.

"Tamo piše da ovo nije kazna, ovo je očekivanje da će se oni promijeniti. Na najstrašniji mogući način su nas kaznili. Šta oni misle - da mogu sve raditi? Tamo šef ureda, odlazi od banke do banke i prijeti 'Amerika ako čuje da to radite, bit će ovako ili onako'. Taj će biti vrlo brzo biti nogiran", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close