Uvjet

Dodik za nastavak priče traži smjene Lagumdžije, Konakovića i Bećirovića

Dodik je, govoreći o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, rekao kako ''to nije bila Bosna i Hercegovina, to su bili samo Bošnjaci muslimani i nije BiH u tome sudjelovala''.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2024. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ako hoćete dalje da razgovaramo, mora se utvrditi odgovornost za rušenje Ustava Bosne i Hercegovine, da se smijeni (Zlatko) Lagumdžija i da se smijeni (Elmedin) Konaković, zato što su prekršili Ustav, a da se otpočne procedura smjene (Denisa) Bećirovića koji je skrivao od organa BiH aktivnosti koje su proveli ujedinjeni narodi, potpuno ilegalno, potpuno tajno'', rekao je u utorak Milorad Dodik govoreći o najavi novih koalicijskih sastanaka.

Rušenje Ustava

''Možda onda da sjednemo i dalje pričamo o nečemu. Sve drugo ne dolazi u obzir'', rekao je Dodik rekavši kako može ovo ponoviti i u Mostaru gdje je čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, najavio mogućnost novog sastanka koalicijskih partnera na državnoj razini.

Dodik je, govoreći o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, rekao kako ''to nije bila Bosna i Hercegovina, to su bili samo Bošnjaci muslimani i nije BiH u tome sudjelovala''.

''Nisam protiv sastanaka s koalicijskim partnerima na razini BiH, ali ne znam šta više možemo da uradimo. Ponovit ću, mora netko da odgovara za rušenje Ustava i što je prevario UN'', rekao je Dodik.

Reagirao je Čelnik NiP-a i ministar vanjskih poslova Bih. Elmedin Konaković, rekavši kako ''Dodik tone sve dublje u crnu rupu, izoliran, sankcioniran''.

Konaković: Dodik pogubljen

''On je potpuno pogubljen u odnosu na jednu snažnu realnu politiku koju je Trojka donijela na scenu jačanjem institucija. Stavljanjem svjetla na političku pozornicu BiH njega izlaže tamo gdje on bi trebao biti, a ne može se kriti iza lažnih konflikta narativa koji su mu do sad odgovarali i našao se po mom mišljenju u bezizlaznoj situaciji'', rekao je Konaković.

Čović: Ovo ne funkcionira

Čović je pak nakon sjednice predsjedništva HNS-a u Mostaru u ponedjeljak rekao kako ''već odavno postoji želja da se neki odnosi promjene jer evidentno ovo ne funkcionira''.

Kopirati
Drag cursor here to close