Božo 1 i Božo 2

Neobičan transfer u Tuzli: Od zajedništva HDZ-a do liste SDA

Čini se kako je Stijepić bio nezadovoljan ostvarenim u HDZ-u gdje je na listi bio 29. Na listi SDA je napredovao jer se nalazi pod rednim brojem 21.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2024. u 12:25 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek se prikupljaju predizborni promašaji političkih stranaka gdje oči raznih sokolova love promašaje vidljive na plakatima i nebuloze koje prate svaku kampanju.

Tako je mnogima za oko zapeo plakat kandidata Bože Stjepića koji je na listi SDA za Općinsko vijeće Tuzla.

Reagirao je na to HDZ BiH te pojasnio kako se Stijepić, koji je 2020. godine bio na listi HDZ-a našao na listi ljutitog rivala.

''Božo Stjepić isključen je iz HDZ BiH na sjednici Gradskog odbora od 2.9.2024. godine nakon što je prekršio odredbe Statuta HDZ BiH. Aktivnosti Gradskog odbora na formiranju liste upućivale su na činjenicu da će Božo Stjepić biti na listi HDZ BiH jer je u zadnjih nekoliko godina bio aktivan član i član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH. Budući da se pred sami istek roka za podnošenje listi Stjepić više nije javljao, bio je signal da se nešto događa. Naravno, da nitko nije očekivao da će promijeniti stranačku orijentaciju, a pogotovo da će se naći na listi SDA. Božo Stjepić i dalje je član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH jer je u trenutačnim okolnostima nemoguće izvršiti njegovu smjenu budući da takvu odluku donosi većina u Gradskom vijeće Tuzla'', naveo je HDZ BiH.

Pohvalio se HDZ BiH, uz druge projekte kako je Gradski odbor HDZ BiH Tuzla ''bio potpora idejama i aktivnostima koje je Božo Stjepić provodio proteklo vrijeme oko očuvanja kuglaškog kluba u kojem je jedno vrijeme bio na čelu, aktivnostima u samim Ljubačama kao i drugim sferama koje su se događale''.

''Iz tog razloga nam je teško shvatiti ovakav potez, ali uvažavamo politički odabir svakog pojedinca. Naravno, da ovakav čin Bože Stjepića ima svoju pozadinu, ali to ostavljamo Stjepiću da pojasni javnosti'', javnosti.



Božo Stjepić je medicinski tehničar rođen 1982. godine u Tuzli gdje je završio srednju školu. Osim političkog angažmana, Stjepić je bio i uspješan sportaš. Bio je dugogodišnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju. Njegova sportska dostignuća uključuju osvajanje titule kadetskog prvaka BiH u kuglanju 1999. godine, te drugo mjesto u izboru sportaša godine 2000. godine u konkurenciji kadeta.

Stjepić je zaposlen u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom zdravlja 'Mustafa Šehović' u Tuzli, gdje obavlja posao medicinskog tehničara.

Čini se kako je Stijepić bio nezadovoljan ostvarenim u HDZ-u gdje je na listi bio 29. Na listi SDA je napredovao jer se nalazi pod rednim brojem 21.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close