Zamjenik ministra obrane

''SIP je neorganiziran'' - Goganović neće podržati ideju da vojska prevozi izborni materijal

''Svjedoci smo da se kroz svaki izborni ciklus provlači priča o neregularnosti izbora. Neprihvatljivo mi je da sada SIP želi u istu priču da uvuče Oružane snage'', smatra Aleksandar Goganović
Vijesti / Politika | 11. 09. 2024. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane BiH Aleksandar Goganović izjavio je za Srnu da u skladu s funkcijom koju obavlja neće podržati zahtjev Središnjeg izbornog povjerenstva BiH upućen Ministarstvu obrane BiH da svojim vozilima distribuiraju izborni materijal za predstojeće lokalne izbore u BiH.

''Ne podržavam ideju da Ministarstvo obrane i Oružane snage budu uključeni u izborni proces, odnosno da prevoze našim vozilima izborni materijal'', rekao je Goganović upitan da prokomentira zahtjev SIP-a BiH upućen Ministarstvu obrane BiH u kojem traže pomoć u provođenju izbora, odnosno da Oružane snage svojim vozilima distribuiraju izborni materijal.

Smatra da nije korektno od SIP-a da zbog svoje neorganiziranosti i neprovođenja tenderske procedure, iako su im za te svrhe osigurana sredstva, u izborni proces uvlači Oružane snage".

''Svjedoci smo da se kroz svaki izborni ciklus provlači priča o neregularnosti izbora. Neprihvatljivo mi je da sada SIP želi u istu priču da uvuče Oružane snage i tako eventualno uruše njihov integritet i ugled'', poručio je Goganović.

Irena Hadžiabdić, predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, istaknula je ranije kako su sve institucije BiH dužne pomoći u provođenju izbora. Međutim, pojavili su se problemi s javnom nabavom, posebno u vezi s transportom. Povjerenstvo je dobilo proračun tek krajem srpnja, a zbog žalbi, neke nabavke nisu provedene na vrijeme, uključujući i transport. Zbog toga su se obratili Ministarstvu obrane, vjerujući da vojska ima dovoljno vozila za dostavu izbornog materijala krajem rujna i prikupljanje nakon izbora. Iako su planovi u tijeku, još uvijek čekaju konačnu odluku.
Kopirati
Drag cursor here to close